2 yıl önce işlenen cinayetin zanlısı polis ekipleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybetti!

Diyarbakır'da yaklaşık 2 yıl önce aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Mikail Ekinci uzun namlulu silahla Cemal Aydın'ı öldürmüş ve kayıplara karışmıştı. Polis ekipleri tarafından Ekinci'nin yerinin tespit edilmesi sonrasında gerçekleştirilen operasyonda "Teslim ol" çağrılarını dinlemeyen Ekinci ile polis ekipleri arasında çatışma çıktı, çıkan çatışmada Mikail Ekinci hayatını kaybetti.

2 yıl önce işlenen cinayetin zanlısı polis ekipleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybetti!

2021 yılında aralarında çıkan arazi anlaşmazlığı nedeniyle Ekinci ailesi ile Aydın ailesi arasında tartışma kavgaya dönüştü ve yaşanan tartışmada Kamil Ekinci hayatını kaybetti. 

Ekinci ailesinden bir kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında iki aile arasında husumet devam ederken, Mikail Ekinci, Z.E. ve A.E. ile Aydın ailesi arasında tartışma başladı. 

Yaşanan tartışma sonrasında Cemal Aydın, Ekinci ailesi tarafından ilçe merkezinde uzun namlulu silahla öldürüldü, olay sonrasında Ekinci ailesinden Mikail Ekinci, Z.E. ve A.E. polis ekipleri tarafından aranmaya başladı. 

Olayın ardından polis ekipleri tarafından kaçan saldırganların saklandığı yerlerinin tespit edilmesi sonrasında jandarma ve polis ekipleri tarafından ortak operasyon düzenlendi, ancak cinayet şüphelileri ekiplerden kaçmayı başardı. 

Cinayet zanlıları tarafından polis ekiplerinden kaçış devam ederken, ekipler tarafından alınan istihbari bilgiler sonrasında Cemal Aydın cinayetinin baş şüphelisi Mikail Ekinci'nin saklandığı ev tespit edildi. 

Yapılan tespit sonrasında Mikail Ekinci'nin yakalanması için özel harekat polislerininde destek verdiği operasyon düzenlendi. 

Ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonda polislerin geldiğini farkeden Mikail Ekinci bindiği motosikletle birlikte hızla bölgeden uzaklaşmaya başladı. Dere yatağı yakınına gelen Mikail Ekinci kullandığı motosikleti bırakarak ekiplerden yaya olarak kaçmaya başladı.

Polis ekiplerinin takibinde olan Ekinci, polisler tarafından havaya ateş açılması sonrasında polis ekiplerine yanında bulundurduğu silahla karşılık verdi, çıkan çatışmada vurulan Mikail Ekinci için bölgeye ambulans sevk edilirken, polis ekipleri tarafından cinayet zanlısının hayatta kalması için dakikalarca kalp mesajı yapıldı. 

Olayın yaşandığı bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahale sonrasında Çermik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mikail Ekicni yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti, Ekinci'nin saklandığı evde yapılan aramada ise 2 yıl önce Cemal Aydın cinayetinde kullanılan uzun namlulu silah ele geçirildi.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.