200.000 Tane polis yaya geçidi nöbeti tutacak

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli durumda bulunan personel, bütün kamu kurumları ve kuruluşlarının önlerinde yer alan yaya geçitleri üzerinde nöbet tutmaya başlıyor.

200.000 Tane polis yaya geçidi nöbeti tutacak


Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli durumda bulunan personel, bütün kamu kurumları ve kuruluşlarının önlerinde yer alan yaya geçitleri üzerinde nöbet tutmaya başlıyor. Konu ile alakalı olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne ait olan sosyal medya hesabı üzerinden yapılmış olan bilgilendirme esnasında; ''İlk sırada okullarımız yer almak üzre bütün kamu kurumlarıyla birlikte kuruluşlarımızın önlerinde ve öteki yaya geçitlerinin üzerinde ''Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz'' şeklindeki bir sloganla 2 Ekim 2019 Çarşamba Gününde saatler 13:00 ila 15:00 arasında bütün iller içerisinde ''Yaya Geçidi Nöbeti' 'isimli farkındalık etkinliği gerçekleştireceğiz'' ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakanı görevinde bulunan Süleyman Soylu'nun da hazır durumda yer alacağı nöbet içerisinde, bakan yardımcısı görevinde bulunanlar, vali görevinde bulunanlar, il ile birlikte ilçe emniyet müdürü görevinde bulunanın yanı sıra jandarma komutanları ile birlikte kaymakamlar, okullarda müdür görevinde bulunanlar ve okul geçidi görevlilerinin bulunacağı bilgisi verildi

Açıklama içerisinde, daha öncesinde 2918 sayısına sahip olan Karayolları Trafik Kanununun 74. maddesi üzerinde gerçekleştirilen değişikliğin; ''Şoförler, görevli durumda bir personel ya da ışıklı trafik işareti yer almayan fakat trafik işareti veyahut levhaları ile belirlenmiş durumdaki kavşak girişleri ve çıkışlarıyla yaya ile okul geçitlerine yaklaştıkları esnada yavaşlamak, var ise buralardan geçiş gerçekleştiren ya da geçmek üzre olan yayalara durup ilk geçiş hakkını vermek mecburiyetindedir.'' ifadeleri ile düzenlenmiş olduğu da anımsatıldı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.