48 Tane suikast silahının ele geçirildiği açıklandı

İstanbul Gümrük Muhafazası ekipleri, kaçakçılık ile mücadele dahilinde İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü içerisinde gerçekleştirilen denetimler esnasında riskli görülmüş olan bir tane kargoyu fiziki aramaya almak istedi.

48 Tane suikast silahının ele geçirildiği açıklandı


İstanbul Gümrük Muhafazası ekipleri, kaçakçılık ile mücadele dahilinde İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü içerisinde gerçekleştirilen denetimler esnasında riskli görülmüş olan bir tane kargoyu fiziki aramaya almak istedi. ''CNC Torna Tezgahı Parçaları'' şeklinde beyan edilmiş olan posta ilk önce X-Ray taramalarından sonrasında ise fiziki arama için yönlendirildi. Yapılmış olan aramada ise paketin içinde makine parçalarının aralarına zulalanmış biçimde 24 tane silah üstünün mekanizması, aksam ile birlikte parçaları  de tespit edildi.

Ele geçirilmiş olan silahların geriye kalan parçalarının tespit edilebilmesi amacıyla gümrük muhafaza ekipleri İstanbul ili içerisinde on binlerce  sayıdaki kargoyu mercek altına almış durumda. 3 gün sonrasında tekrar İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü içerisinde değişik bir kişiye gelmiş olan şüpheli bir  tane paket daha inceleme altına alındı. Yapılmış olan kontrollerde  ise makina parçası şeklinde beyan edilmiş olan kargonun içinde 8 tane silah mekanizmasının bulunduğu tespit edildi. Araştırmalarını derinleştirmiş olan ekipler, aynı biçimde 2 değişik kargoda daha 16 tane silah mekanizmasıyla birlikte silahlara ait şarjörleri ele geçirmiş oldu.

Yapılmış olan incelemeler sonrasında alıcı ile göndericinin yakalanmamak amacıyla kamuoyu tarafından suikast silahı şeklinde bilinmekte olan tabancaları parçalara ayırdıkları, parçaların ise Amerika Birleşik Devletleri'nden değişik günlerde, değişik paketlerde, değişik gönderici ile alıcılar ismine kargolanmakta olduğu ortaya çıktı. Ele geçirilmiş olan toplamda 48 tane suikast silahının mekanizmaları ve  de aksamlarının alıcıları tespit edilip 6 değişik adreste eş zamanlı  bir şekilde operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilmiş olan operasyonlar sonucunda gözaltına alınmış olan şüphelilerin terör örgütleriyle bağlantıları araştırılmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.