Annesini öldüren 17 yaşında ki "Uygunsuz fotoğrafları nedeniyle kimsenin yüzüne bakamıyordum"

Samsun'da 5 Ocak tarihinde 17 yaşında kardeşinin ortaokuluna gelerek burada bulunan annesini öldürmüş, yanında bulunan erkek arkadaşını ise ağır yaralamıştı, yaşanılan olay sonrasında görülen duruşmada annesini öldüren genç uygunsuz fotoğraflarının ortaya çıkması nedeniyle cinayeti işlediğini aktardı.

Annesini öldüren 17 yaşında ki "Uygunsuz fotoğrafları nedeniyle kimsenin yüzüne bakamıyordum"

Samsun'un Canik İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde bulunan Tevfik İleri Ortaokulu'nda 5 Ocak'ta yaşanan olayda eşinden ayrıldıktan sonra çocukların velayeti baba Ali Ö.'ye verilirken, anne 50 yaşında ki Zerrin Büyük ortaokulda okumakta olan çocuklarını görmek için okula gitti. 

Okul idaresi tarafından velayeti babada olan çocukların annenin ziyaret ettiğinin bildirilmesi üzerine Zerrin Büyük ve Ali Ö.'nün 17 yaşında ki çocukları A.A.Ö. yanına aldığı silahla okula geldi. 

Okula gelen A.A.Ö. çıkardığı tabancasıyla birlikte okulun içinde annesini kafasından vurdu, okulun önünde bekleyen Zerrin Büyük'ün erkek arkadaşı olduğu öğrenilen Bilgin İ.'yi de kafasından ve göğüsünden vuran A.A.Ö. olay sonrasında hızla bölgeden uzaklaşarak evine gitti. 

Kurşunların hedefi olan Zerri Büyük ve Bilgin İ. bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahale sonrasında hastaneye kaldırılırken, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan anne Zerrin Büyük doktorlar tarafından yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, ağır yaralı olan Bilgin İ. ise tedavi altına alındı. 

Annesini öldüren ve erkek arkadaşını ise ağır yaralayan A.A.Ö. eve kaçması sonrasında polis ekipleri tarafından yakalandı, biten işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan 17 yaşında ki lise öğrencisi A.A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

A.A.Ö. için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede annesini öldürmek suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 81/1, 31/3. maddesi gereği 18 yıldan 24 yıla, Bilgin İ.'yi de öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar olmak üzere toplam 39 yıl hapis cezası istendi. 

Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada A.A.Ö. annesi ile babasının bir süre önce anlaşmalı olarak boşandığını, boşanma sonrasında annesinin Bilgin adlı kişiyle görüştüğünü ve ona uygunsuz fotoğraflarını gönderdikten sonra bu fotoğraflara arkadaşlarınında ulaştığını, kimsenin yüzüne bakamadığından dolayı bu olayı gerçekleştirdiğini ve kendisini babasının azmettirmesinin söz konusu olmadığını aktardı. 

Annesini öldürdükten sonra erkek arkadaşını yaralayan A.A.Ö. hakkında mahkeme tarafından tutukluluk halinin devam etmesine ve davanın 11 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verildi. 
 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.