Asrın afetinde acı bilanço artmaya devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini aştı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken depremden etkilen 10 ildeki can kaybı 41 bin 20'ye ulaştı.

Asrın afetinde acı bilanço artmaya devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini aştı!

Deprem felaketinde  14. günü yaşayan ülkemizde arama kurtarma çalışmalarının büyük kısmı tamalanırken Hatay ve Kahramanmaraş'ta devam eden arama kurtarma çalışmalarının sonucu enkazlardan acı haberler gelmeye devam ediyor. Toplamda 10 ilde yıkıma neden olan iki büyük deprem sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 20 olarak açıklandı. 
Deprem bölgesinde yapılan çalışmalar sonucu uzmanlar ve bilirkişiler tarafından  927 bin binanın incelemesi tamamlandığı, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespiti yapıldığı AFAD tarafından açıklanırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca deprem bölgesinden yaklaşık 363 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Depremlerde yıkılan ve ağır hasar gören  binalarla ilgili cumhuriyet başsavcılıklarınca resen başlatılan soruşturmalarda 430 şüphelinin sorumlulukları belirlenirken,yakalanan şüphelilerden 131'inin tutuklandığı açıklandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum," Deprem bölgesinde yeni konutlar zemin artı 3-4 katı geçmeyecek, yöresel kültürel ihtiyaçlara göre, ovalardan dağlara doğru sağlam zeminlerde yapılacak." şeklinde açıklamalarda bulundu.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.