Ataşehir Belediyesi'ne polis baskını, belediye başkan yardımcılarında aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı!

Ataşehir Belediyesi'nde yürütülen iki farklı ihaleye fesat karıştırma soruşturmasında aralarında belediye başkan yardımcıları dahil 31 kişi gözaltına alındı, Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin de şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulacağı aktarıldı.

Ataşehir Belediyesi'ne polis baskını, belediye başkan yardımcılarında aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı!

Ataşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla Anadolu Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen ekipler bir çok kişiyi gözaltına aldı. 2018 yılına ait olduğu belirlenen dosyanın Koç Büro Mobilya San. Tic. Ltd. Şti'nin 2013 yılında gerçekleştirilen ihalelerin bir çoğunu aldığı usulsüz işler ve fatura usulsüzlüğü gibi işler yaparak kendini temiz gösterdiği öğrenildi.

Gerçekleştirilen ihalelerden 5 tanesini alarak yaklaşık olarak 2 milyon TL kazanç elde ettiği, olayın içerisinde de 20 şüpheli şahsın olduğu yer aldı.

Ataşehir Belediyesi'nin açıkhava reklam panolarını 3 yıl süre ile kiraya vermesi sonrasında gerçekleştirilen ihalede usulsüzlük ve kamu zararının olduğu iddianamede yer aldı, ayrıca hem firma görevlileri hem de belediye görevlilerinin evrak üzerinde yaptığı sahtecilik nedeniyle ihaleye fesat karıştırma suçunun işlendiği tespit edildi.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde iddianamede yer alan şahısların yakalanması için ekipler harekete geçti.

Gerçekleştirilen operasyonlarla birlikte aralarında 2 Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı, 1 Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı (o tarihte Ataşehir'de mimarlık görevi yürüten) bulunan 31 şüpheli şahıs ekiplerce gözaltına alındı.

Aranan 2 şüphelinin ise yurt dışında olduğu aktarılırken, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin de şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırıldığı öğrenild.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.