Diyarbakır'dan Adıyaman'a zorlu hava şartlarında uzanan yardım eli

Dünyada asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrası en çok etkilenen illerden biri olan Diyarbakır'da arama kurtarma çalışmaları tamamlanırken, diğer iller için yardım kampanyaları da başlatıldı. Diyarbakır merkezde bulunan Chopper Motorsiklet Kulübü üyeleri de kendi imkanlarıyla başlattığı yardım kampanyası sonucu elde edilen nakdi yardımı ve insani ihtiyaç malzemelerini Adıyaman'ın depremden etkilenen bölgelere ulaştırmak üzere yola çıktılar.

Diyarbakır'dan Adıyaman'a zorlu hava şartlarında uzanan yardım eli

Merkezüssü Malatya olan 7.7 ve 7.6'lık büyük depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkım yaşanırken, tüm dünyanın asrın afeti olarak nitelendirdiği depremlerden etkilenen şehirler için yardım kampanyaları çığ gibi büyümeye devam ediyor. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği, onbinlerce insanın yaralı olarak kurtarıldığı afet sonrası oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda bir yardım kampanyasıda Diyarbakır'dan geldi.
Depremden etkilenen ve yıkım yaşanan illerden biri olan Diyarbakır Merkez'de bulunan Volkan Er başkanlığındaki Diyarabakır Chopper Motorsiklet Kulübü üyeleri kendi aralarında başlatmış oldukları yardım kampanyaları sonucu elde ettikleri nakti yardımlar ve temel ihtiyaç malzemelerini Adıyaman'daki depremzedelere ulaştırmak için yola koyuldular.
Zorlayıcı hava şartları ve kar nedeniyle buzlanmanın olduğu bölgelere ulaşmayı hedefleyen kulüp üyeleri oldukça meşakatli bir yolculuğun ardından Adıyaman'a ulaşarak depremzedelere yardımlarını bizzat teslim ettiler. 
Kulüp başkanı Volkan Er "Diyarbakır diğer illere göre daha az hasar aldığı için çalışmalar daha hızlı tamamlandı ve ihtiyaçlar daha kısa sürede giderildi. Bizlerde bu nedenle Adıyaman'daki depremzedelere yardımlarımızı bizzat iletmek istedik. Depreme Diyarabakır'da yakalandık ve sarsıntının şiddetine şahit olduk, yıkım çok büyük ve yardımların sürekliliğine ihtiyaç var Diyarbakır Chopper Motorsiklet Kulübü üyelerimize ve tüm yardımseverlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini  kullandı.
Toplanan yardım malzemeleri ile birlikte  zorlu koşullarda yola koyulan kulüp üyeleri, toplamda beş dağ köyüne ulaştıklarını belirttiler. Özellikle ulaşımı zor köyleri tercih ederek yardımlarını en çok ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştıran kulüp gönüllüleri, köylülerin kendilerini büyük sevinçle karşılayarak dualarla uğurladıklarını söyleyip, tüm Türkiyenin yardım kampanyalarına destek vermesi gerektiğini vurguladılar.



 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.