Dolandırıcılara operasyon yapıldı

Ankara ili merkez olmak üzere 5 farklı ilde gerçekleşen operasyonlar kapsamında, lüks  durumdaki otomobillerini satmayı isteyenler ile bağlantı kurarak, güvenlerini kazanıp yaklaşık olarak 1 milyon Türk Lirası tutarında vurgun yapmış olan şebekeye özel bir operasyon gerçekleştirildi.

Dolandırıcılara operasyon yapıldı

Ankara ili merkez olmak üzere 5 farklı ilde gerçekleşen operasyonlar kapsamında, lüks  durumdaki otomobillerini satmayı isteyenler ile bağlantı kurarak, güvenlerini kazanıp yaklaşık olarak 1 milyon Türk Lirası tutarında vurgun yapmış olan şebekeye özel bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınmış olan 7 kişiden 5 tanesi tutuklandı.

Ankara Asayiş Şubesi Müdürlüğüne bağlı bulunan Yankesicilik Dolandırıcılık Bürosunun Amirliği ekipleri, internet üstünden lüks durumdaki araçlarını ilan vermiş olan bir takım kişilerin dolandırılmış olduğu bilgisine ulaştı. Ekipler ise bunun üstüne yaklaşık olarak 3 ay devam eden çalışma sonrasında Ankara ili ile birlikte İstanbul ili , Kocaeli ili, Samsun ili ve Nevşehir ilinde eş zamanlı  bir şekilde operasyon gerçekleştirdi. Yapılmış olan operasyon kapsamında bazıları evleri içerisinde olmak üzere 7 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Gözaltına alınmış olan zanlıların, özellikle de lüks ile pahalı durumdaki araçlara birer alıcı gibi davranıp müşteri oldukları, ilan vermiş olan kişilere düşük seviyelerde kapora gönderip güven telkin etmiş oldukları, daha sonrasında da bu kişileri Ankara iline davet edip dolandırmış oldukları bilgisine ulaşıldı. Emniyet içerisindeki işlemlerin hemen sonrasında adliyeye sevk edilmiş olan zanlılardan suç eylemini yönettiği açıklanan Halil D. ile beraber 5 kişiye tutuklama kararı çıkarken, 1 şahıs adli kontrol, 1 şahısta tutuksuz bir şekilde yargılanmak amacıyla serbest bırakıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.