Eylem yapmaları çocukları mutlu etti

Erzurum içerisinde sebzeleri yerlere dökere bir tane tablayı da ateşe verip eylem gerçekleştiren seyyar satıcılardan 2 tanesi, polis ekiplerinin müdahalesi ile birlikte gözaltına alınmış oldu.

Eylem yapmaları çocukları mutlu etti


Erzurum içerisinde sebzeleri yerlere dökere bir tane tablayı da ateşe verip eylem gerçekleştiren seyyar satıcılardan 2 tanesi, polis ekiplerinin müdahalesi ile birlikte gözaltına alınmış oldu. Mahalle içerisinde ikamet eden 2 tane kız çocuğu da dökülmüş olan sebzeleri toplayarak, tamamen mutlu bir biçimde evlerine götürmüş oldular.

Erzurum ilinde yer alan Yakutiye ilçesi içerisinde, zabıta ekiplerinin kendilerine  hiç bir şekilde satış yaptırmamakta olduğunu iddia eden 10 tane seyyar satıcı, eylem gerçekleştirdi. Tablada yer alan meyve ile birlikte sebzeleri yollara dökmeye başlayan seyyar satıcılardan bir tanesi, ekmek teknesinin üstüne benzin dökerek ateşe vermiş oldu.

İhbarda bulunulmasının hemen sonrasında bölgeye yönlendirilen polisler ise, olaya hızlı bir şekilde müdahalede bulundu. Toplanmış olan kalabalığı hızlı bir şekilde uzaklaştıran polis, seyyar satıcıların bırakmış olduğu tablaları sürüp yolun üstünden kaldırdı. Yanmış olan tabla ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüş oldu. Polis ekipleri, seyyar satıcılar arasından Ç. Ş. ile birlikte Y. Ş.'yi de hızlı bir şekilde gözaltına aldı.

Tek bir taleplerinin özgür bir şekilde satış yapmak olduğunu ifade eden seyyar satıcılar, ailelerini geçindirebilmek mecburiyetinde olduklarını açık bir şekilde ifade etti. Belediyenin kendileri için tahsis etmiş olduğu yerin haricinde satış yapamıyor olduklarını belirten satıcılar, tepkilerini açık bir şekilde dile getirebilmek amacıyla bu şekilde bir eylem yapmış olduklarını ifade etti.

Bu esnada ise, 2 tane kız çocuğu, seyyar satıcıların yere dökmüş olduğu sebzelerden bir kısmını topladı. Çocuklar, ellerinde yer alan sebzelerle birlikte mutlu bir durumda evlerine geri döndü.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.