Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş "Kimse gelecek adına umutlarını kırmasın"

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden en fazla etkilenen illerden birisi olan Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu, Savaş "Hatay, kırk asırlık Türk yurdu; Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Tayfur Sökmen'in ve hepimizin ecdadının bize emaneti. Hatay bizimdir, bizim kalacak. Kimse malını satmasın, kimse toprağını satmasın, kimse gelecek adına umutlarını kırmasın" ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş "Kimse gelecek adına umutlarını kırmasın"

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta ard arda gelen depremlerden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay'da binlerce bina yıkılırken, binlerce kişi ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Deprem sonrasında Hatay'ı terkeden vatandaşlara seslenen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaptığı açıklamada "Biz gerçekten de çok önemli bir deprem atlattık. Belki de üç bin yılda olacak bu depremde birçok insanımızın hayatı kayboldu, birçok insanımız evini kaybetti, birçok insanımız yaralandı ve fazlasıyla zarar gördük. Bir yandan da Hatay'ın ayağa kalkması lazım.
 

Göçüp giden, ailelerini bırakan, aileleriyle birlikte dışarıda hastalarına bakan insanlarımız için çok önemli günler yaşıyoruz. Şunu bilmek lazımdır; kırk asırlık Türk yurdu hepimizin anavatanı ve bundan sonra da kırk asırlık Türk yurdu, Türk yurdu olmaya devam edecek. Bunun için biz her şeyi yapmaya başladık ve tekrardan Hatay'ı hak ettiği şekilde cazip bir şehir haline getireceğiz.

Ama daha güçlü, ama daha yeşil, karbon ayak izi sıfır olan ve gelecek adına depremlerle boğuşabilen ve depremler olduğunda ayakta kalabilen bir yapıyla tekrar Hatay'ı inşa edeceğiz. Bunun için bir, bir buçuk yıla ihtiyacımız var. Bir, bir buçuk yıl içerisinde sizlerden ricamız ata şehrinizdeki mallarınızı, topraklarınızı satmayın. Çünkü burası size ecdadınızdan yadigar kaldı. Sizler çocuklarınıza, torunlarınıza bu şehri bırakıp gideceksiniz.

Hatay, kırk asırlık Türk yurdu; Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Tayfur Sökmen'in ve hepimizin ecdadının bize emaneti. Hatay bizimdir, bizim kalacak. Kimse malını satmasın, kimse toprağını satmasın, kimse gelecek adına umutlarını kırmasın"  ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.