Hatay'da 6.4 şiddetinde deprem sonrasında 6 kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi yaralandı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay'da dün akşam saatlerinde en büyüğü 6.4 şiddetinde olan depremler meydana geldi, yaşanan depremler sonrasında ağır hasarlı binalar yıkılırken, depremde 6 kişinin hayatını kaybettiği 18'inin ağır olmak üzere 294 kişinin yaralandığı açıklandı.

Hatay'da 6.4 şiddetinde deprem sonrasında 6 kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi yaralandı!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremlerden 10 il etkilenmiş ve bununla birlikte bu illerde bulunan binlerce bina yıkılmış, bir çok bina ise depremlerden ağır hasarlı olarak atlatmıştı.

Dün akşam saat 20:04'ta merkezüssü Hatay'ın Defne İlçesi olan 6.4 şiddetinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı bilgiye göre deprem yerin 16 kilometre altında meydana geldi.

6.4 şiddetinde ki depremin yaşanmasından yaklaşık olarak 3 dakika sonra merkezüssü Samandağ olan 5.8 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi, yaşanan şiddetli depremler sonrasında kentte ağır hasarlı bulunan bazı binaların yıkıldığı aktarıldı.

Yaşanılan depremde ağır hasarlı binaların yıkılması sonucunda enkaz altında kalan 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, 18'i ağır olmak üzere toplamda 294 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Hatay'da ard arda yaşanan iki deprem sonrasında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Denizde suyun yükselmesi konulu uyarı Kandilli Rasathanesi'nden hem bize hem de 10'dan fazla ülkeye geçti. Daha sonra bu uyarı geri çekildi. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu akşam artçı depremler 26 defa daha tekrarladı. Riskli binalara girilmemesi gerektiği konusundaki uyarımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Girilmemesi gereken binalara girilerek eşya taşınılıyor. Bu son derece riskli." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.