İETT'den 3 tane yeni hamle

İETT Genel Müdürlüğü tarafından, 2 milyar 980 milyon Türk Lirası tutarında bulunan 2020 senesine ait bütçe, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis'inin tarafından resmi bir şekilde onaylanmış durumda.

İETT'den 3 tane yeni hamle


İETT Genel Müdürlüğü tarafından, 2 milyar 980 milyon Türk Lirası tutarında bulunan 2020 senesine ait bütçe, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis'inin tarafından resmi bir şekilde onaylanmış durumda. Belediyenin Saraçhane içerisinde yer alan Meclis salon kısmında İETT bütçesi resmi bir şekilde ele alınmış oldu.

Meclis'te özel bir konuşma gerçekleştiren İETT'nin Genel Müdür Vekili  görevinde bulunan Hamdi Alper Kolukısa, 2019 senesinde yolculukla alakalı sayının %8 oranında artmış olduğunu ifade etti. İETT'nin 2020 senesinin bütçeyle alakalı hedeflerini paylaşmış olan Kolukısa; ''2020 senesi içerisinde, personellerle alakalı giderler 450 milyon 665.000 Türk Lirası tutarında. 2019 senesi içerisinde personel giderleri %48 seviyesinde bulunmuştur. Bu söz konusu rakam 2020 senesinde de %44'e kadar düşürülmüş olacaktır. Bu bahsi geçen oranı 2022 senesinde %40'ın daha da altına düşürmeyi hedefliyoruz. Giderlerimizin toplam miktarının 2 milyar 980 milyon Türk Lirası tutarında olacağı konusunda planlamalar yapılmıştır. Bütçe gelirlerimiz üzerinden teşebbüs ile birlikte mülkiyet gelirleri ise tam olarak 2 milyar 528 milyon Türk Lirası tutarındadır. Öteki gelirlerle beraber ise 2 milyar 930 milyon Türk Lirası tutarında olacağı konusunda planlamalar yapılmıştır'' ifadeleriyle konuşma yaptı.

Sözcü tarafından yapılmış olan habere bakılırsa yatırım kalemleri üç ayrı maddeden oluşmuş durumda. 

İlk sırada bulunan otobüs ve metrobüs alımıyla ilgili olarak 250 milyon Türk Lirası tutarında para ayrıldı.

Metrobüs hattı üzerinde kullanılmak amacıyla yüksek yolcu taşıma kapasitesine sahip 50 tane arba, şehir içi ulaşımla alakalı olarakta 130 tane solo otobüs alınması konusunda planlar yapılıyor. 180 tane yeni otobüs ise, öz kaynakların yanı sıra borçlanma yolu ile alınmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.