İETT Genel Müdürlüğü içerisinde büyük bir vurgun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden biri olan İETT Genel Müdürlüğü içerisinde tazminatlarla alakalı bir vurgun skandalı yaşanmakta.

İETT Genel Müdürlüğü içerisinde büyük bir vurgun


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden biri olan İETT Genel Müdürlüğü içerisinde tazminatlarla alakalı bir vurgun skandalı yaşanmakta. Kurumun içerisinde başlatılmış olan soruşturma kapsamında, İETT'nin Mali Hizmetler birimi üzerinde çalışmaya devam eden S. I isimli şahsın, kurum içerisinden ayrılan ve tazminat amacıyla mahkemeye başvuruda bulunan eski personellerin evraklarının üstünden kurumu dolandırmış olduğu tespit edildi. Ortalama olarak 6 milyon Türk Lirası tutarının üstündeki bir paranın zimmete geçirilmiş olduğuna yönelik delillere ulaşıldığı bilgisine ulaşıldı. Kamu zararlarının da daha yüksek bir seviyede bulunduğu yönünde  tahminler var.

Hürriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın yapmış olduğu habere bakılırsa, İETT Genel Müdürlüğü içerisinde yer alan Mali Hizmetler birimi üzerinde ekonomist kadrosu içerisinde 17 seneden beri çalışmaya devam eden S. I. isimli şahıs 90.000 Türk Lirası ila 150.000 Türk Lirası tutarının arasında değişiklik gösteren seviyelerde 21 defa usulsüz para çıkışına imza atmış olduğu tespit edilmiş durumda. Üst düzey yetkililerden alınmış olan bilgiye bakılırsa; kurum üzerinde çalışıp ayrılmış olan ve tazminat amacıyla mahkemeye başvuruda bulunan kişilerin dosyalarının üstünden sahte alacaklılara banka havalesi gerçekleştirildi. Havale işlemiyle ilgili olarak kurum yöneticilerinin bir kısmının da imzalarının taklit edilmiş olduğu tespit edildi. Yani aslında  tazminat almış olan kişilerin evrak numaralarının üstünden sahte adlarla tekrardan evrak düzenlemesi yapılmış ve bir de mükerrer ödeme gerçekleştirilmiş.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.