İran'da ölenlerin sayısı 14'e kadar çıktı

Çin'de yer alan Vuhan kenti üzerinden dünyaya yayılmakta olan koronavirüs (Kovid-19) salgını, komşu ülkelerden biri olan İran'da ilk önce 19 Şubat Çarşamba gününde görülmeye başladı.

İran'da ölenlerin sayısı 14'e kadar çıktı


Çin'de yer alan Vuhan kenti üzerinden dünyaya yayılmakta olan koronavirüs (Kovid-19) salgını, komşu ülkelerden biri olan İran'da ilk önce 19 Şubat Çarşamba gününde görülmeye başladı. Bütün dünyanın tamamında 2.600 taneden çok insanın ölümüne neden olan Kovid-19 adlı virüsün İran'da neden olduğu ölümlerin sayısı ise 14 kişiye kadar yükselmiş oldu.

Türkiye, komşuda meydana gelen salgının yurda bulaşması konusundaki riske karşılık İran'dan gelmekte olan uçuşları durdurma konusunda bir karar aldı. Türkiye Cumhuriyetinin Devlet Demiryolları (TCDD) de yük ile birlikte yolcu tren seferlerinin geçici bir şekilde durdurulmuş olduğu konusunda bir açıklamada bulundu.

TCDD tarafından yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde, İran'da yer alan koronavirüs salgınından dolayı gerçekleşmiş olan ölümlerden dolayı Türkiye'nin İran sınırı kapatmış olduğu anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi;

''Türkiye - İran arasında karşılıklı bir şekilde işlemekte olan Transasya Ekspresi ile Van Tahran yolcu treniyle yük treninin seferleri 23 Şubat Pazar gününde saatler 17:00 itibariyle geçici bir şekilde durduruldu. Bilinmekte olduğu gibi, Türkiye'yle İran arasında yer alan demiryoluyla yolcu bağlantısı; Ankara - Tahran - Ankara arasında her hafta bir gün çalışmakta olan Trans Asya treni ile birlikte Van - Tahran - Van arasında her hafta bir gün çalışmakta olan Van - Tahran treniyle sağlanmaktaydı.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.