İşgal 4 senenin sonunda bitti

Suriye ile Türkiye sınırı üzerinde yer alan  Tel Abyad ilçesinin Barış Pınarı Harekatı esnasında terör örgütü üyelerinden temizlenmesinin hemen sonrasına ilk cuma namazı da kılınmış oldu.

İşgal 4 senenin sonunda bitti


Suriye ile Türkiye sınırı üzerinde yer alan  Tel Abyad ilçesinin Barış Pınarı Harekatı esnasında terör örgütü üyelerinden temizlenmesinin hemen sonrasına ilk cuma namazı da kılınmış oldu. Şanlıurfa ilinin Akçakale ilçesinin tam karşı tarafında Suriye toprakları üzerinde bulunan Tel Abyad ilçesinde halk, 4,5 sene boyunca devam eden YPG ile PKK terör örgütü işgalinin bitmesinin hemen sonrasında  ilk cuma namazıyla ilgili olarak camilere gelmiş durumda.

Ezanın okunmuş olmasıyla beraber arasında çocukların da yer aldığı Tel Abyad ilçesinde yaşamını sürdüren Suriyeliler, cuma namazını kılmış oldu. Tel Abyad isimli ilçe, harekatın 5. günü içerisinde, 13 Ekim tarihinde kurtarılmış, hemen sonrasında da geçici bir şekilde ilçeyi terk etmiş olan sivillerin dönüş işlemleri başlamış idi. Basın mensupları ise ilçe içerisinde günlük yaşamın bütün unsurlarıyla normale dönmüş olduğunu, terörle alakalı izlerin ise hızlı bir şekilde silindiğini ifade etmişti.

Terör örgütlerinden biri olan YPG ile PKK terör örgütünün baskı ve de  tehditlerinden dolayı Tel Abyad ilçesini terk etmek mecburiyetinde kalmış olan halk, ilçenin terör örgütünden arındırılmış olmasıyla beraber topraklarına geri dönmüş oldu. Marketlerin yanı sıra fırınlar ile birlikte berberler de açılmış durumda. Halk ise sokaklar üzerinde rahat bir şekilde dolaşabiliyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.