İSKİ'den su miktarı açıklaması geldi

İSKİ tarafından açıklanmış olan verilere bakılırsa barajlarda yer alan suyun miktarı 338 milyon metreküp civarına kadar düşüp son 10 senenin en düşük seviyelerine inmiş olduğu göze çarptı.

İSKİ'den su miktarı açıklaması geldi


İSKİ tarafından açıklanmış olan verilere bakılırsa barajlarda yer alan suyun miktarı 338 milyon metreküp civarına kadar düşüp son 10 senenin en düşük seviyelerine inmiş olduğu göze çarptı. Geçmiş olduğumuz sene aynı tarih içerisinde de barajlar üzerinde 558 milyon metreküp su yer aldığı görülmüş durumda. Diğer taraftan, tehlikenin asıl boyutu geçmiş olduğumuz günler içerisinde Büyükçekmece Barajı ile Alibeyköy Barajlarının havadan çekilmiş olan görüntülerinde bir defa daha gün yüzüne çıkmış durumdaydı.

İstanbul ilinde yer alan barajlar üzerindeki doluluk oranları da 11 Aralık tarihinden itibaren 35.50 seviyesinde ölçülmüş durumda. Bu söz konusu oran geçtiğimiz 10 senenin en düşük seviyesi olarak öne çıkıyor. Son olarak bu orana yakın bir şekilde 2016 senesinde aynı tarih üzerinde doluluk oranları %37,20 seviyesinde ölçülmüştü. 2013 senesinde de 38.71 seviyesinde ölçülmüştü. Barajlar üzerinde yer alan en büyük doluluk oranları da 93.32 seviyesiyle Mart ayı içerisinde ölçülmüştü. Diğer taraftan barajlar üzerinde bugünden itibaren toplam olarak 338 milyon metreküp su kalmış olduğu görüldü. Özellikle de Ekim ayıyla birlikte Kasım ayı ve Aralık ayının ilk zamanlarında beklenmekte olan yağmurların hiç bir şekilde yağmaması İstanbul ilinde yer alan barajlardaki su seviyelerinin düşüş yaşamasına sebep oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.