İstanbul yeniden sallandı

Marmara Denizi üzerinde yer alan Silivri  ilçesinin açık bölgelerinde 4,7 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşti. Deprem aryıca çevrede yer alan diğer illerden de hissedilerek panik yarattı.

İstanbul yeniden sallandı


Marmara Denizi üzerinde yer alan Silivri  ilçesinin açık bölgelerinde 4,7 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşti. Deprem aryıca çevrede yer alan diğer illerden de hissedilerek panik yarattı. Kandilli Rasathanesi yapmış olduğu açıklamada saatler 16:37'yi gösterirken gerçekleşmiş olan depremin yerin tam tamına 16 kilometrelik altında meydana geldiğini ifade etti. AFAD da söz konusu bu depremin ortalama 7 kilometrelik bir derinlikte gerçekleştiği duyurusunda bulundu.

Kandilli Rasathanesi bu gerçekleşen depremin büyüklüğünü ise 4,8 olarak duyurmuş durumda. AFAD üzerinde yer alan verilere bakılırsa deprem 40.8626 enleme 28.2061 boylam üzerinde meydana geldi. Uzmanlar ise 4,7 büyüklüğüne sahip depremin herhangi bir  şekilde can ya da mal kaybına sebep olmayacağını ve korkulabilecek bir durum olmadığını açıkça ifade etti.

AFAD da söz konusu depremin büyüklüğünü 4.7 büyüklüğüne açıklamış durumda. Depremden sonra açıklama gerçekleştirmiş olan AFAD açıklamasında; ''Marmara Denizi üzerinde yer alan Silivri ilçesinin açıklarında gerçekleşen depremden sonra şu anda, olumsuz bir ihbarın olmadığı bilgisi alınmış durumdadır.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde çok büyük bir hareketlilik var. Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan verilere bakılırsa Marmara Bölgesi içerisinde büyüklüğü 0,8 ila 4,7 arasında değişiklik gösteren tam tamına 54 deprem gerçekleşti. Depremler arasındaki en büyüğü İstanbul ili içerisinde saatler 16:37'yi gösterirken meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem şeklinde ölçüldü.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.