Jandarma ekipleri operasyon ile ele geçirdiğini duyurdu

Bursa ili içerisinde jandarma ekipleri yapmış oldukları 2 değişik operasyonda 67 tane farklı dönemlere ait sikkeyle beraber 6 tane taş obje, 1 tane gümüş taşlı yüzük ve de kazıda kullanılmakta olduğu tespit edilmiş olan iş makinesinin ele geçirildiği açıklandı

Jandarma ekipleri operasyon ile ele geçirdiğini duyurdu


Bursa ili içerisinde jandarma ekipleri yapmış oldukları 2 değişik operasyonda 67 tane farklı dönemlere ait sikkeyle beraber 6 tane taş obje, 1 tane gümüş taşlı yüzük ve de kazıda kullanılmakta olduğu tespit edilmiş olan iş makinesinin ele geçirildiği açıklandı. Yapılmış olan 2 tane operasyonda toplamda 12 kişininde gözaltına alındığı açıklandı.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ile Organize Suçlar Şubesinin Müdürlüğü, İstanbul ilinden kente satmak amacıyla tarihi eser getirecek olduğu istihbaratı üstüne Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali içerisinde operasyon gerçekleştirdi. Terminalin etrafında önlem almış olan polis ekipleri, otobüsten inmiş olan E. B.'yi kıskıvrak yakaladı. Şüphelinin çantası içerisinde yapılmış olan arama kapsamında 67 tane Osmanlı dönemine ait sikke ile birlikte 6 tane taş obje, 1 tane gümüş taşlı yüzük ele geçirmiş oldu. E. B. burada, gözaltına alınır iken, ele geçmiş olan tarihi eserlerin ise Bursa Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiği açıklandı.

Yapılmış olan başka bir operasyon içerisinde İznik ilçesine bağlı bulunan Elmalı Mahallesindeki Gavuralan mevkii üzerinde kaçak bir kazı yapılmış olduğu bilgisini almış olan İznik İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri M. Y. ile birlikte I. G.,  Y. D., Ö. T.,  Ç. T., E. S.,   A. Y.,  K. L., E. A.,  A. R ve T. A. adlı kişileri kazı yaptıkları esnada suçüstü bir şekilde yakaladı. 11  tane şüpheli Cumhuriyet Savcısının talimatıyla birlikte gözaltına alınırken, kazı esnasında kullanılmakta olduğu tespit edilen iş makinasıyla beraber malzemelere de el koyuldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.