Kaçak bir hat çekmeye çalışırken çarpıldı

Sabah saatler 08.30'u gösterirken Dicle Elektrik Çağrı Merkezi’ni aramış olan vatandaşlar, Şehitlik Mahallesinde yer alan 90. Sokak’taki Elit apartmanına enerji taşımakta olan ana hatta patlama gerçekleştiğini ve bir vatandaşın yaralandığını ifade ederek ihbarda bulundu.

Kaçak bir hat çekmeye çalışırken çarpıldı


Sabah saatler 08.30'u gösterirken Dicle Elektrik Çağrı Merkezi’ni aramış olan vatandaşlar, Şehitlik Mahallesinde yer alan 90. Sokak’taki Elit apartmanına enerji taşımakta olan ana hatta patlama gerçekleştiğini ve bir vatandaşın yaralandığını ifade ederek ihbarda bulundu. İhbar üstüne adı geçen bölgede yer alan elektrik enerjisini kesmiş olan Dicle Elektrik ekipleri, hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti.

Yapılmış olan inceleme sonrasında, F.K. adlı bir vatandaşın binaya enerji taşımakta olan ana elektrik kablosundan evine harici  bir şekilde yoldan kaçak bir elektrik çekmeyi istediği, fakat enerji yüklü kabloyu soyduğu esnada yaşanan temas sonucunda akıma kapılmış olduğu belirlendi. Evine kaçak bir şekilde elektrik çekmeyi isterken akıma kapılmış olan F.K. tedavi amacıyla hastaneye götürülürken, Dicle Elektrik ekipleri ise kopmuş olan hattı onardıktan hemen sonra binaya tekrardan enerji verdi. 

Bu esnada Dicle Elektrik Dağıtım şirketinin, kaçak elektrik kullanmayı isterken akıma kapılmış olan F.K. ile ilgili ayrıca bir suç duyurusunda bulunacak olduğu da bildirildi. Firmanın yetkilileri, bahsi geçen olayın yaşanmış olduğu bölgede kısa zaman öncesinde ıslahat çalışması yapılıp sayaçların teknolojik bir donanıma sahip olarak yatay panolara taşınmış olduğunu ifade ederek, bundan dolayı sayaçtan kaçak elektrik kullanma olanağının ortadan kalkmış olduğunu da ifade etti..

Bundan dolayı da bazı vatandaşların kaçak yollar kullanarak harici hat çekmeye kalkışmış olduklarına, son yaşanan olayda da bu şekilde bir durum yaşanmış olduğuna dikkat çekmiş olan yetkililer, tüketicilerden bir defa daha kaçak elektrik kullanmamaları konusunda istekte bulundu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.