Karadeniz operasyonu devam ediyor

Terör örgütlerinden PKK’nın Karadeniz  bölgesindeki yapılanmasına yönelik operasyonlar aralıksız bir şekilde sürüyor.

Karadeniz operasyonu devam ediyor


Terör örgütlerinden PKK’nın Karadeniz  bölgesindeki yapılanmasına yönelik operasyonlar aralıksız bir şekilde sürüyor. Bölgede oldukları konusunda değerlendirmeler yapılan ''Kawa ile Aras'' kod isimli teröristlere destek amacıyla gelmiş olan PKK'lı teröristler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin arka arkaya vurduğu darbeleri sonrasında bölgeden yalın ayak bir şekilde kaçmak mecburiyetinde kaldılar.

PKK terör örgütünün Karadeniz açılım grubu ismiyle bölgeye yollanan gruptan geriye kalmış olan ve bölgede oldukları konusunda değerlendirmeler yapılan '‘Kawa ile Aras’' kod isimlerine sahip iki tane teröristin kışı geçirebilecekleri düşünülen olası bölgelere karşı bütün operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ettiriliyor. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığının koordinesi ile birlikte icra edilmekte olan operasyonlar kapsamında yayla evleri ilk sırada olmak üzere kış mevsimini geçirebilecek oldukları düşünülen yerler askerler tarafından kontrol edilmekte. 

22 kişiden oluşan Karadeniz Açılım Grubundan ise geriye sadede 2 tane PKK’lı terörist kalırken, onlara destek olmak amacıyla gelen yeni terörist grubun sorumlusu olduğu ifade edilen '‘Çiyager’' kod ismine sahip Serdar Bekmez’in Yağlıdere ilçesinin kırsal bölgesinde öldürülmesinden  hemen sonra Agir ile birlikte Akif,  Rızgar, Mahsum, Razzan ve de Bahoz Amed kod ismine sahip teröristler '‘Kawa ile Aras’' kod ismine sahip PKK’lı teröristlerle buluşamadan kaçtılar. Yağlıdere ilçesi içerisindeki operasyon sırasında kaçtıkları açıklanan PKK’lı teröristlerin dinlenme ve yemek molası verdikleri bu esnada ayakkabılarını çıkartmış oldukları ve kaçarkense yalın ayak bir şekilde kaçtıkları tespit edilmiş idi. 

Öldürülmüş olan PKK terör örgütünün sözde Karadeniz Açılım Grubunun sorumlusu  olduğu açıklanan '‘Cudi Zaza’' Kod ismine sahip Mehmet Yakışır’ın grubundan olduğu bilgisine ulaşılan '‘Kawa'’ kod ismine sahip terörist Trabzon ili ve Gümüşhane bölgesini çok  iyi bir şekilde bildiği, tekrar öldürülmüş olan PKK terör örgütünün sözde Doğu Karadeniz Bölgesinin Sorumlusu '‘Türk Tarık'’ kod ismine sahip Barış Öner’in grubundan olduğu açıklanan '‘Aras’' kod isimli Aras Aslan adlı teröristinde Giresun kırsalını  çok iyi bir şekilde bildiği bilgisine ulaşıldı. Geriye kalmış olan 2  tane PKK’lı teröristin etkisiz duruma getirilmesi amacıyla da asker bölge içerisindeki zorlu arazi ve hava koşullarına karşın operasyonlarını ara vermeden devam ettiriyor. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.