Kızılay başkanı Kerem Kınık afet operasyonları hakkında konuştu! Bu sözler gündem yaratacak!

Kızılay Başkanı Kerem Kınık katıldığı bir canlı yayında yapılan afet operasyonunu eleştirdi. Yaptığı açıklamada "Afet operasyonunun içinde askeri konumlandırmazsanız yanlış yaparsınız." ifadeleri dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılan açıklamaya tepkisi merak konusu oldu.

Kızılay başkanı Kerem Kınık afet operasyonları hakkında konuştu! Bu sözler gündem yaratacak!

Kızılay Başkanı Kerem Kınık katıldığı bir tv programında deprem sırasında yürütülen afet operasyonunu eleştirdi. Kızlılay konuyab ilişkin, "Afet yönetiminin yeniden ele alınması lazım. Sahada bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şey şu an çadır değil, teyit edilmiş bilgi ve koordinasyon gücü. ABD'de hastane öncesi acil, ilk yardım, arama kurtarma bütün bu sorumluluklar itfaiyededir. Üç tane meslek grupları var itfaiyeciler, doktorlar ve askerler. Askerler zaten olağanüstü durum için, afet için yetiştirilmiş insanlardır. Siz afet operasyonunun içerisinde askeri konumlandırmazsanız, askeri kapasiteyi konumlandırmazsanız yanlış yaparsınız." ifadelerini kullandı. 
Devletin afete müdahalesini eleştiren Kınık'ın bu sözleri programa damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılan eleştiriye vereceği tepki merak  konusu oldu.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.