Marmaris'te çıkan orman yangını büyüdü, 8 saattir söndürme çalışmaları devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesi'nde öğle saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarında etkisiyle söndürülemiyor. Öte yandan söndürme çalışmaları için Kastamonu'dan gelen söndürme helikopteri Denizli'de düşmesi sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti.

Marmaris'te çıkan orman yangını büyüdü, 8 saattir söndürme çalışmaları devam ediyor

Muğla'nın Marmaris İlçesi  Yalancıboğaz mevkisinde öğle saat 12:30 sularında meydana gelen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. 

112 ekiplerine yapılan ihbar sonrasında vakit kaybetmeden harekete geçen yangın söndürme ekipleri bölgeye varmaları sonrasında vakit kaybetmeden yangın söndürme çalışmalarına başladı. Hem havadan hem de karadan gerçekleştirilen müdahale rüzgarında etkisiyle birlikte sonuç vermezken yangın giderek büyümeye devam ediyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ''Muğla, #Marmaris’teki orman yangınına 14 uçak, 35 helikopter, 82 arazöz, 5 dozer ve 472 personel ile havadan ve karadan cansiparane müdahale devam ediyor.''

Muğla Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise ''Marmaris ilçemiz Yalancıboğaz mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkânlar seferber edilmiş, bölgeye çok sayıda ekip yönlendirilmiştir. Yerleşim yerlerini yangından korumak için tüm tedbirler alınmıştır. Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik başta olmak üzere havadan ve karadan müdahale eden tüm ekiplerimize teşekkür ediyoruz Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' ifadelerine yer verildi. 

Son durum Marmaris Belediye Başkanı tarafından paylaşıldı

Muğla Belediye Başkanı Mehmet Erol kişisel hesabı tarafından paylaştığı gönderide ''Bugün öğle saatlerinde çıkan orman yangınını söndürmek için Orman ve İtfaiye ekiplerinin mücadelesi diğer kamu kurumları ve gönüllülerin de desteğiyle yoğun bir şekilde devam ediyor. Bizler de yangın bölgesinde ekiplerin yanında olmayı sürdürüyoruz.

Yangın bölgesini ziyaret eden CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'le birlikte söndürme çalışmalarının son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldık. Tek temennimiz yangının kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanması...'' ifadelerine yer verdi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.