Meteorolojinin uyarıda bulunduğu yağmur başladı

Yetkili personeller tarafından ilin tamamında yer yer sağanak yağış konusunda bir uyarı gerçekleştirilmişti.

Meteorolojinin uyarıda bulunduğu yağmur başladı


Yetkili personeller tarafından ilin tamamında yer yer sağanak yağış konusunda bir uyarı gerçekleştirilmişti.

Yapılmış olan bu  son uyarıların hemen sonrasında kuzey ilçelerin üzerinde yer alan bulutlanmalar objektiflere takıldı. Siyah renkli bulutların gündüzü adeta bir geceye çevirmiş olduğu da görüldü. Yetkili kişiler, özellikle  de gece saatlerine doğru poyraz fırtınasıyla beraber metrekareye ortalama 21 ila yer yer 50 kg kadar bir yağış düşebilecek olduğunu ifade etti.

Meteoroloji tarafından yapılmış olan bu uyarının sonrasında ise İstanbul ilinde yağmur  yağmaya başladı. İstanbul ilinin üzerini öğle saatlerine doğru yağmur bulutları sarmaya başladı. Hemen sonrasında ise ilçelerin bazılarında yağmur yağmaya başladı. Yağmurun ise akşam saatlerine doğru artması konusunda bir beklenti var.

Meteorolojinin Genel Müdürlüğü İstanbul iliyle ilgili olarak kuvvetli  bir şekilde sağanak yağış ve de  rüzgar konusunda bir uyarıda bulunmuştu.

O uyarı ise şöyle;

''Yapılmış olan en son değerlendirmelere bakılır ise; bugün  içeriside İstanbul ilinde beklenmekte olan sağanak yağışların, öğleden sonrasında etkisini daha da çoğaltarak gece saatlerine doğru poyraz fırtınası (50 ila 70 kilometre/sa)yla beraber kuvvetli bir durumda (21 ila 50 kilogram/m2) olacağı konusunda tahminler bulunduğu için gerçekleşebilecek ani  bir şekilde sel ile birlikte su baskınları, kuvvetli  bir şekilde rüzgar ve ulaşım konusunda aksamalar benzerindeki olumsuzluklara karşı çok daha dikkatli ve tedbirli olunması konusunda bir gereklilik vardır. yağışların, yarın (Cuma) sabah saattlerine doğru etkisini azaltıp öğleden sonrasında ise kesilmesi konusunda bir beklenti var.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.