Miras konusunda anlaşamayınca evi ikiye böldüler

Rize ilinin İkizdere İlçesinde yer alan Çiçekli köyü içerisinde babalarından kalan ev hususunda anlaşmazlık yaşayan 2 kardeş fazlasıyla ilginç bir çözüm bulmuş oldu.

Miras konusunda anlaşamayınca evi ikiye böldüler


Rize ilinin İkizdere İlçesinde yer alan Çiçekli köyü içerisinde babalarından kalan ev hususunda anlaşmazlık yaşayan 2 kardeş fazlasıyla ilginç bir çözüm bulmuş oldu. Ahşaptan yapılmış olan bu evi motorlu testereler kullanarak ortadan 2'ye bölüp paylaşmış olan kardeşlerden bir tanesi, kendine kalan kısmı yıkarak yerine aynı boyutlara sahip yeni  bir tane ev yaptı. Sonrasında öteki kardeş de kendisine düşmüş olan evi yıkarak yerine 3 katlı  bir bina yaptığından dolayı ortaya tamamen sıra dışı bir yapı çıkmış oldu.

İkizdere ilçesinde yer alan Çiçekli köyündeki Anzer Yaylası üzerinde yaşamını yitiren Sabri Kangel'e ait olduğu açıklanan 150 metrekarelik büyüklüğü bulunan tek katlı  bir tane ahşap ev, oğullarından Ali ile birlikte Ahmet Kangel'e miras kalmış oldu. 2 tane kardeşin arasında ahşap  durumdaki evin yıkılıp tekrardan yapılması hususunda anlaşmazlık ortaya çıkınca, devreye muhtar ile birlikte köy ihtiyar heyeti girmiş oldu. Görüşmeler yapılmış olmasına karşın anlaşmazlık bir türlü çözülemediğinden evin paylaştırılması konusunda bir karar verilmiş oldu. Ahşap  durumda bulunan ev 4 sene önce, gerçekleştirilen ölçümlerin hemen sonrasında motorlu testereler kullanarak ortadan ikiye bölünüp kardeşler arasında paylaştırılmış oldu.
 
Ali Kangel, kendisine düşmüş olan 75 metrekare büyüklüğündeki eski evi yıkarak yerine öteki eve bitişik  bir durumda aynı boyutlara sahip yeni bir tane daha ahşap ev inşa etmiş oldu. Bu defa ise Ahmet Kangel harekete geçmiş oldu. O ise kendisine düşmüş olan kısmı yıkarak, yerine 3 katlı bir tane bina inşa ettikten sonra ortaya tamamen sıra dışı bir  şekilde yapı çıkmış oldu. Yapıyı görmüş olanlar da şaşkınlığını hiç bir şekilde gizleyememekte. İlin dışında yaşamını sürdüren 2  kardeşte yaz mevsiminde çok kısa zaman için gelmiş oldukları evlerinde kalmaktalar.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.