Mucizenin adı Fatma Teyze, aradan geçen 212 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler tarafından depremin 212. saatinde mucize yaşandı, 77 yaşında ki kadın enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

Mucizenin adı Fatma Teyze, aradan geçen 212 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında 10 il yaşanılan depremlerden etkilenmiş ve bununla birlikte binlerce bina yerle bir olmuştu.

Depremin meydana gelmesinden bu yana bölgede binlerce insana umut olan ve gerçekleştirdikleri çalışmalarla birlikte enkaz altından yaralananları sağ çıkaran ekipler mucizelere tanıklık etmeye devam ediyor.

Yaşanılan deprem felaketi sonrasında yaklaşık olarak 35 bini aşkın kişi hayatını kaybederken, onbinlerce kişi ise deprem felaketinde yaralı olarak kurtarıldı, bölgede arama kurtarma ekipleri tarafından her evin enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, çalışması biten binalarda da yıkım için kepçe operatörleri işlemleri gerçekleştirmekte.

Son olarak mucize denilebilecek haber Adıyaman'da yaşandı. 7 katlı Merve Apartmanı'nın meydana gelen deprem felaketinde yıkılması sonrasında 77 yaşında ki Fatma Güngör enkaz altında kalmış ve aradan geçen 9 gün boyunca yardımın gelmesini beklemekteydi.

Binada arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler Güngör'ü farketmeleri sonrasında yaşam koridoru oluşturarak depremin 212. saatinde Fatma Güngör'ü enkaz altından çıkardı.

Hızlı bir şekilde ambulansa alınan Güngör en yakın sağlık kuruluşuna kaldırılırken, arama kurtarmaya katılan ekipler bir canı daha kurtardıkları için duygu dolu anlar yaşadılar.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.