Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın korumasının olduğu soruşturma dosyası kapandı

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın koruması 16 Mayıs tarihinde aracının altında sıkışması sonucunda hayatını kaybetmişti, olay sonrasında başlatılan soruşturma dosyasının herhangi bir suç unsuruna rastlanmaması sonrasında kapandığı öğrenildi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın korumasının olduğu soruşturma dosyası kapandı

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın koruması Erol Yıldız evinin otoparkında kendine ait aracının altında sıkışmış kaldırıldığı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. 

Kazanın yaşandığı bölgede olay yeri inceleme ekipleri tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı inceleme sonrasında savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmış ve şüpheli bir durumun olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişi görevlendirilmişti. 

Kaza sonrasında Yıldız'ın eşi ifade için savcılığa çağırılırken 25 Ağustos tarihinde mahkemeye sunulan bilirkişi raporu kapsamında sunulan raporda "Aküsü deşarj olan aracı marş ile çalıştıramayan müteveffa, bunun üzerine aracın arkasına geçerek bulunduğu düz zeminden sokak asfalt yüzeyine doğru aracı itmeye başlamıştır. Bu esnada eğimli kesimde durduramadığı araç, geriye giderek kendisine çarpmış, apartmanın otoparkını çevreleyen duvara kadar sürükledikten sonra durabilmiştir. Kazanın bu şekilde meydana geldiği görüş ve kanaatine varılmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından Erol Yıldız'ın ölümü sonrasında ceset üzerinde yapılan incelemede kesin ölüm sebebinin ne olduğu konusunda kanaate varılamadığı ve dosyanın 
İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Birinci İhtisas Kuruluna gönderildiği aktarıldı. 

İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Birinci İhtisas Kurulu tarafından 8 Eylül'de yayınlanan raporunda "Kişinin ölümü, genel beden travmasına bağlı çoklu kot, ekstremite, kalça kemiği kırıklarıyla birlikte akciğer yaralanması, göğüs boşluklarına hava ve kan birikimi sonucu meydana geldiği oy birliğiyle mütalaa edilmiştir." değerlendirmesi yapıldı. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.