Mültecileri kurtarabilmek için denize atladı

Edirne ilinde yer alan Enez ilçesinin açık bir bölgesinde botları batmak üzere olan göçmenleri, Türk askerleri dev dalgaların arasından kurtarmayı başardı.

Mültecileri kurtarabilmek için denize atladı


Edirne ilinde yer alan Enez ilçesinin açık bir bölgesinde botları batmak üzere olan göçmenleri, Türk askerleri dev dalgaların arasından kurtarmayı başardı. O kurtarma anları da kameralara saniye saniye yansımış oldu.

Edirne ilindeki Enez ilçesi içerisinde 19 Eylül tarihinde Yunanistan'a doğru ilerlemekte olan ve içinde tam tamına 39 tane düzensiz göçmenin yer aldığı lastik bot ani bir şekilde su almaya başladı. Düzensiz durumda bulunan göçmenlerin yardım talep etmesinin hemen sonrasında Sahil Güvenlik Botu bu bölgeye hızlı bir şekilde ulaştı. Düzensiz durumda bulunan  göçmenler Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından Enez ilçesinin açık bölgesinde kurtarıldı.

Sahil Güvenlik personellerinin Enez ilçesi içerisinde botları batmaya başlamış olan 39 tane düzensiz durumdaki göçmeni kurtarma anına yönelik görüntüleri de ortaya çıkmış oldu. Görüntüler içerisinde, fırtına ile birlikte dev dalgalar olmasına karşın denizde ilerlemekte olan Mehmetçik'in düzensiz durumda bulunan göçmenleri kurtarabilmek amacıyla çok yoğun bir çaba sarf etmiş olduğu da açıkça görülmekte. 

Zaman ile yarışmakta olan askerler düzensiz durumda bulunan göçmenleri teker teker sahil güvenlik gemisinin içine almaktayken, deniz içerisinde kalan göçmenlerle ilgili olarakta  askerlerden bazılarının kahraman bir şekilde denize atlamış oldukları, onları kurtarabilme pahasına kendi canlarını hiçe saymış oldukları, son  bir tane göçmenin kurtarılma işlemine kadar denizde kalmış oldukları da açıkça görülmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.