Pazardaki ilgiler onun üzerindeydi

Konya ili içerisinde Kurban Bayramına  sadece bir gün kalmışken hayvan pazarları içerisinde de yoğunluk meydana gelmeye başladı. Türkiye'nin farklı illeri içerisinden ve  ayrıca Konya'da yer alan ilçelerden de gelmiş olan besiciler yetiştirmiş oldukları hayvanları satılığa çıkartmaya başladı.

Pazardaki ilgiler onun üzerindeydi


Konya ili içerisinde Kurban Bayramına  sadece bir gün kalmışken hayvan pazarları içerisinde de yoğunluk meydana gelmeye başladı. Türkiye'nin farklı illeri içerisinden ve  ayrıca Konya'da yer alan ilçelerden de gelmiş olan besiciler yetiştirmiş oldukları hayvanları satılığa çıkartmaya başladı. Konya ilindeki Güneysınır ilçesine bağlı  bir durumda buluna nGürağaç Mahallesi çerisinde yetiştirilmiş olan ve  ayrıca ''Siyah İnci'' ismi verilmiş Holstein cinsindeki 6.5 yaşında olduğu bilgisi verilen boğa da, yaklaşık olarak 2 ton ağırlığından dolayı kurban pazarındaki en büyük hayvan oldu.


Yüzlerce  sayıda hayvanın yer almış olduğu bu pazar içerisinde Siyah İnci, yaklaşık olarak dört tane hayvan fiyatıyla alıcısını beklemekte. Siyah İnci'yi yetiştirdiği bilgisine ulaşılan Halil Çetin ise; ''Arife günü içerisindeyiz, Siyah İncimizi Konya ilinde yer alan bu pazara getirdik. Şu an içerisinde pazarda yer alan en büyük hayvan, hem uzunluk açısından hem ise kilo açısından bundan daha da büyüğü bulunmuyor. Bu kendi hayvanımızın dünya üzerindeki en uzun boğası olduğunu da iddia etmekteyiz. Yaklaşık olarak 3 metre ve 30 santimlik bir uzunluğu bulunuyor, 1 metre 80 santimlik bir boyu da var. Bizler bu boğayı yetiştirdik. Bundan daha a büyüğü bulunmuyor, şu an içerisinde rekor kırabilecek bir durumda. '' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.