SON DAKİKA! Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini geçti, 80 bin kişi ise yaralı olarak kurtarıldı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında son yapılan açıklamayla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bin 318 kişi olarak açıklandı.

SON DAKİKA! Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini geçti, 80 bin kişi ise yaralı olarak kurtarıldı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde 7.7 şiddetinde deprem meydana gelmesi sonrasında Elbistan İlçesi'nde 7.6 şiddetinde bir deprem daha yaşandı, yaşanan depremler sonrasında binlerce bina yıkılırken, enkaz altında kalanları kurtarmak için bölgede arama kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar başlatıldı.

Depremin meydana gelmesinden itibaren bölgeye hızlıca arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, ekipler tarafından enkaz altında kalan vatandaşlar çıkarılarak hastaneye kaldırıldı, göçük altında kalan ve dondurucu soğuya dayanamayan depremzedeler ise hayatını kaybetti.

Son yapılan açıklamayla birlikte meydana gelen depremin şiddetini hayatını kaybedenlerin sayısı gözler önüne serdi. 

Son açıklanan verilerle birlikte yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bin 318 kişi olarak açıklandı, göçük altında kalan 80 bin 88 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinin yaşandığı illere giderek bölgede hasar tespiti yaparak, depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ise başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu an 10 ilimizde yurt dışından gelen ekiplerle birlikte toplam 141 bini aşkın personel bilfiil görev yapıyor. AFAD ve diğer kurumlarımız, depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının süratle karşılanması için çadır, konteyner, prefabrik yapıların kurulumunu gerçekleştiriyor.Çalışmalar için 100 milyar liralık kaynak ayırdık. Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız. Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından inşa çalışmalarına başlayacağız. Çevre Şehircilik Bakanıma talimatı verdim, TOKİ talimatı aldı. Rezerv alanlarda da inşaatların yapımına başlayacağız. 1 yıl içinde Allah'ın izniyle bu işi bitireceğiz. Hiçbir insanımızı çaresiz, sahipsiz bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.