Son dakika! Siber dolandırıcılara eş zamanlı operasyon, 85 milyon kişinin kimlik bilgiler satılmış!

Polis ekipleri tarafından Diyarbakır merkezli düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 20 şüpheli gözaltına alınırken, gözaltına alınan şüphelilerin gönderdikleri sahte mailler ile birlikte 85 milyon kişinin kredi kartı, kimlik ve hesap bilgilerini ele geçirdiği ve geçirilen belgeleride dolandırıcılara sattığı öğrenildi.

Son dakika! Siber dolandırıcılara eş zamanlı operasyon, 85 milyon kişinin kimlik bilgiler satılmış!

Uzun süredir polis ekipleri tarafından takip edilen ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından faaliyet gösteren şirketlerin sistemlerinde veri ihlallerinin olduğu tespit edilmesi üzerine ekipler harekete geçti. 

Uzun süre boyunca çalışma gerçekleştiren polis ekipleri tarafından suça karıştığı tespit edilen 20 kişinin adreslerinin belirlenmesiyle birlikte eş zamanlı "Kalkan" operasyonu gerçekleştirildi. 

Ekipler tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında 20 şüpheli gözaltına alınırken, yakalanan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyaller ele geçirildi. 

Ele geçirilen malzemelere polis ekipleri tarafından el koyulurken, gerçekleştirilen operasyonda yakalanan şahıslar emniyete götürüldü. 

Yakalanan şahısların mail adreslerine sahte e postalar gönderdiği, gelen sahte maillere tıklayan kişilerin kredi kartı, hesap ve kimlik bilgilerini ele geçirerek, geçirdikleri belgeleri dolandırıcılara sattıkları tespit edildi. 

Yakalanan şüphelilerin kurdukları sahte platform üzerinden işlemleri gerçekleştirdiği ve üye olunduğu tespit edilerek, yaklaşık 85 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığı ve satıldığı belirlendi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.