Van ilindeki depremler korkuttu

Geçmiş olduğumuz akşam saatlerine doğru 4,7 şiddetindeki bir depremle sallanmış olan Van ilinde tekrar deprem oldu.

Van ilindeki depremler korkuttu


Geçmiş olduğumuz akşam saatlerine doğru 4,7 şiddetindeki bir depremle sallanmış olan Van ilinde tekrar deprem oldu. Van ilinde yer alan Tuşba ilçesi içerisinde, iki dakikalık aralıklarla Richter ölçeğine bakılırsa 4.1 büyüklüğünde ve 3.7 büyüklüğünde depremler gerçekleşti. Van iliyle birlikte Hakkari ilinden de hissedilmiş olan söz konusu depremler kısa zamanlı endişe yaratmış oldu.

Afet ile Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD)'nde görevli bulunan Deprem Dairesi Başkanlığı'nın paylaştığı verilere bakılırsa, saatler 23:16'yı gösterirken merkez üssü Tuşba ilçesi olarak açıklanan Richter ölçeğine bakılırsa 4.1 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşti. Hemen sonrasında saatler 23:18'i gösterirken büyüklüğü 3.7 olarak ölçülen ikinci bir tane sarsıntı daha gerçekleşti. Birinci deprem yerin tam olarak 10.14 kilometrelik derinliğinde, ikincisi de 7.77 kilometrelik derin bölgesinde gerçekleşti.

Kandilli'den alınmış olan özel bilgiye bakılırsa, saatler 23:16'yı gösterirken merkez üssü Van ilinde yer alan Tuşba ilçesi olarak açıklanan 4.0 büyüklüğüne sahip bir deprem kaydedilmiş oldu.


Kandilli Rasathanesi'ne bakılır ise, Van'ın İran sınırında yer alan Başkale ilçesi içerisinde geçmiş olduğumuz gün saatler 21:02'yi gösterirken Richter ölçeğine bakılırsa 4.7 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşmişti. Van iliyle birlikte etrafında hissedilmiş olan deprem esnasında vatandaşlar panik içinde sokaklara çıkmış idi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.