Yunanistan - Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrasında Yunan bakandan halkına "Korkmayın" çağrısı

Türkiye - Yunanistan hattında ipler gerilmeye devam ediyor, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir gece ansızın gelebiliriz sözleri sonrasında büyük panik yaşayan Yunanistan halkına çağrı yaparak "panikleyemeyin" dedi.

Yunanistan - Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrasında Yunan bakandan halkına "Korkmayın" çağrısı

Yunanistan tarafından Türkiye sınırına yakın bulunan adalara ABD'den alınan zırhlı araçların yerleştirildiği geçtiğimiz haftalarda ortaya çıktı. Türkiye tarafından yaşanan duruma tepki gecikmezken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı Miçotakis için söylediği sözler bir kez daha gündeme geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Eğer 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' diyorsak, ne dedim? Vakti saati geldiğinde TEKNOFEST'te bunu söyledim, bir gece ansızın gelebiliriz. Niye? Eğer ellerinde bu adalar var, bu adalarda üsler var, filan falan, buralardan hareketle bize karşı bu tür böyle gayrimeşru tehditler devam ederse sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda, biz ne diyoruz? Sabrın sonu selamettir. Biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan'ın ben bildiğine inanıyorum. O vakit, saat gelirse gereği yapılır. Çünkü bizim uçaklarımıza böyle radar kilitlemesi, şu, bu, filan, bu tür adımları atmak hayra alamet değil." ifadelerini kullanmıştı.

Miçotakis ise "Ülkemiz, onlarca iş birliği anlaşması imzaladı. Bizim daha fazla müttefikimiz var. Söz verdik ve gururlu bir vatanımız var. Ülkemiz, İyon Denizi'nde karasularını 12 mile genişlettiği için şimdi daha da büyük." ifadelerine yer verdi. 

"Yunan halkı korkmasın"

Son olarak Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos yaptığı açıklamada "Ülke olarak başımıza gelecek her türlü duruma karşı hazırlıklıyız. Erdoğan'ın atacağı hiçbir adım bizi şaşırtmaz. Ne olursa olsun başa çıkabiliriz, Yunan halkı korkmasın" dedi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.