Dilber Ay hayata gözlerini yumdu

Sanatçılardan  Dilber Ay, kalp krizi sebebiyle  kaldırılmış olduğu Ankara Eğitim ile Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Dilber Ay hayata gözlerini yumdu

Sanatçılardan  Dilber Ay, kalp krizi sebebiyle  kaldırılmış olduğu Ankara Eğitim ile Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Akraba ziyaretinden dolayı Ankara iline gitmiş olan sinema ile ses sanatçılarından Dilber Ay, rahatsızlandı ve saatler 22:05'i gösterirken ambulansla birlikte Ankara Eğitim ile Araştırma Hastanesine götürüldü. Doktorlar ise, kalp krizi geçirmiş olduğu belirtilen sanatçı Ay'ı yaşamda tutabilmek amacıyla yaklaşık olarak 1 saat boyunca gayret gösterdi. Dilber Ay ise, yapılmış olan bütün müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Acil Servis Sorumlusu görevinde bulunan Doktor Kemal Günaydın ise Dilber Ay'ın saatler 22:05'i gösterirken hastaneye gelmiş olduğunu, gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın yanıt alamamış olduklarını ve saatler 23:00'ı gösterirken yaşamını yitirmiş olduğunu ifade etti. Sanatçılardan Dilber Ay'ın Düzce ili içerisinde toprağa verilecek olduğu ifade edildi.

DİLBER AY KİM?

Kureyşan aşiretinden olan Ay, 1 Ocak 1956 senesinde Kahramanmaraş'ta yer alan Pazarcık ilçesi içerisinde Yörük ve de Kürt bir ailenin çocuğu şeklinde dünyaya gözlerini açtı. Kahramanmaraş ili içerisinde, ilkokul 3. sınıfa kadar okula devam etti. Fazlasıyla fakir bir aile çocuğu olmasına karşın, ailesiyle beraber Kahramanmaraş' ilinden Ankara iline göç etmiş ve ordan ise Bolu - Düzce'ye yerleşmişlerdi.

Düzce' ili içerisinde okula devam edemeyerek daha 13 yaşındayken babasından daha yaşlı bir adam ile evlendirildi. Evlenmeden daha öncesinde de Düzce iline güzel ses aramak amacıyla radyocular gelmişlerdi. O zamanlarda ise sesinin fazlasıyla güzel olduğunu ispat edebilmek amacıyla radyoya hemen katılım gerçekleştirdi ve  burada ise Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim isimli türküyü söyledi ve radyocuların düzenlemiş olduğu güzel sesle ilgili yarışmayı Dilber Ay 1. olarak kazanmış oldu.

2 tane çocuk annesi olduktan bir süre sonra ise evlenmiş olduğu kişiden boşandı. Radyo içerisinde de tanındıktan sonra 60 tane albümü piyasaya çıktı. Almanya içeriisnde 2 defa hapis yattı. Flash TV kanalında yer alan Kadere Mahkumlar isimli programın sunuculuğunu da yaparak tanınırlığını arttırmıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.