Domates güzelini kaybettik

Türk sinemasındaki usta isimlerden biri olan Ayşen Gruda, bir zamandır tedavi görmekte olduğu hastane içerisinde yaşamını yitirdi

Domates güzelini kaybettik


Türk sinemasındaki usta isimlerden biri olan Ayşen Gruda, bir zamandır tedavi görmekte olduğu hastane içerisinde yaşamını yitirdi

Usta durumdaki  sanatçı Gruda'nın ölümü üstüne açıklama gerçekleştirmiş olan doktoru ise; ''Kendisini 1 aydan beri yoğun bakım içerisinde takip ettik. 2 günden beri tansiyonu fazlasıyla düşük bir durumda seyretti. Kendisini ise saatler 13:45'i gösterirken kaybettik. Pankreas Kanseri ile birlikte kanamadan ötürü kendisini kaybetmiş olduk. En ileri derece içerisinde tedavi etmeye çalıştık, vicdanımız  oldukça rahat'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.


Ayşen Gruda'nın torunu olan Emre Gruda ise, hastanede yapmış olduğu basın açıklaması içerisinde; ''Hepimize fazlasıyla güzel şeyleri anlatmış  olan bir insan. Anneannem yapmış olduğu bir röportajı içerisinde ''Türkiye Halkı beni nasıl gömecek olduğunu bilir' şeklindeki sözlerine yer vermişti. Cuma gününde Zincirlikuyu Camii içerisinde son yolculuğuna uğurlanacak'' ifadelerine yer verdi.

Ayşen Gruda Kimdir?

Ayşen Gruda, 30 Kasım 1945 tarihi içerisinde Erman Ailesi'nin ortanca olan kızı olarak İstanbul Yeşilköy ilçesinde Osmanlı zamanlarında karargâh şeklinde kullanılmış olan bir köşkte dünyaya geldi. Babası  ise kara tren makinisti olarak çalışıyordu. Komedi konusundaki kabiliyeti ise, çocuk yaşlarda Yeşilköy'de yer alan evlerinde Ermeni  asıllı komşularının taklidini yaptığı esnada ailesi tarafından keşfedilmişti. Lise 2'ye gittiği dönemde babası yaşamını yitirdi. Geçim sıkıntıları sebebiyle okulu bırakarak çalışmaya başladı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.