Açıkta satılan yiyeceklerle alakalı açıklama yapıldı

Türk Mühendis ile Mimar Odalarının Birliği'ne (TMMOB) bağlı  bulunan GMO Adana Şubesinin Başkanı görevinde bulunan Şehmus Alparslan, gelecek ay hava sıcaklıklarının  çok ciddi bir biçimde artacak olduğuna da dikkat çekip, özellikle protein içeriği bulunan gıdalarda mikroorganizmaların çok daha hızlı bir şekilde gelişmekte olduğunu ve zehirlenmelere sebep olduğunu açık bir şekilde anlattı.

Açıkta satılan yiyeceklerle alakalı açıklama yapıldı


Türk Mühendis ile Mimar Odalarının Birliği'ne (TMMOB) bağlı  bulunan GMO Adana Şubesinin Başkanı görevinde bulunan Şehmus Alparslan, gelecek ay hava sıcaklıklarının  çok ciddi bir biçimde artacak olduğuna da dikkat çekip, özellikle protein içeriği bulunan gıdalarda mikroorganizmaların çok daha hızlı bir şekilde gelişmekte olduğunu ve zehirlenmelere sebep olduğunu açık bir şekilde anlattı. Yaş meyveyle birlikte sebze hariç açıkta satılmış olan, temizlenmesi olanaklı olmayan baharat ile birlikte çökelek, yumurta ve peynir ürünlerinin tüketilmemesinin gerekli olduğuna dikkat çekmiş olan Alparslan, bu ürünlerin  tamamen kapalı ve soğutmalı ortamlar içerisinde bulundurulmasının gerekli olduğunu da aktardı.

Alparslan, bir çok vatandaşın sık olarak tüketmiş olduğu yiyecekle birlikte içeceklerle alakalı şunları ifade etti;

''Havalar ısındıkça büyük bir kısmımız meyve sularına yönelmekteyiz fakat dışarıda satılmakta olan pek çok içecek yalnızca meyve aroması içermekte. Oysa bizim ihtiyacımız durumundaki meyvenin kendisinde yer alan vitaminle birlikte besleyici unsurlardır. Dükkan önleri içerisinde, açıkta satılmakta olan unlu mamüller, tatlılar ve de tavuk dönerlerinde çok büyük bir risk taşımakta olduğu biliniyor. Özellikle de uygun şartlar ile üretilerek satılmayan tavuk döner çeşitli zehirlenmelere sebep oluyor. Bu bahsi geçen olumsuzlukların ortaya çıkması konusunda devletin denetim mekanizması farklı bir şekilde çalışıyordur ancak tüketicilerin de alışkanlıkları hususunda üstüne düşeni yapması gerekli. Dışarda satılmakta olan ürünleri tüketmediğimiz zaman işletmeciler zaten bizim doğrularımızı uygulamak mecburiyetinde kalmış olacaklar. Ancak biz dışarıda satılmakta olan ürünü tercih etmeyi sürdürürsek, dışarıda daha fazla satış olacaktır ve bahsi geçen bu denetim mekanizmasının önleyebilecek olduğu bir durum olmaktan çıkmaktadır.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.