Doğum doğru egzersiz ile birlikte kolaylaşmakta

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi içerisinde görevli Uzman Fizyoterapistlerden biri olan  Fatma Sökmez Ogün açıklamasında; ''Gebelik dönemi içerisinde egzersiz yapıyor olmak fazlasıyla önemlidir.

Doğum doğru egzersiz ile birlikte kolaylaşmakta


Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi içerisinde görevli Uzman Fizyoterapistlerden biri olan  Fatma Sökmez Ogün açıklamasında; ''Gebelik dönemi içerisinde egzersiz yapıyor olmak fazlasıyla önemlidir. Bunun nedeni ise, gebelerin fiziksel durumdaki kondüsyonunu koruyabilmesi, postür  ile ilgili bozukluklarını önleyebilmesi, dolaşım ile birlikte sindirim işlevlerini düzene sokması, doğum amacıyla ihtiyaç duyulmakta olan kas aktivitesini destekliyor olması, maternal  bir şekilde kilo alınmasının kontrolünü sağlayabilmesi ve doğum sonrasındaki toparlanmayı basitleştirmesidir'' ifadeleri ile konuştu.

 Fiziksel  bir şekilde aktivite gerçekleştirmekte olan gebelerde doğumun daha basit olduğunu ifade eden Ogün açıklamasında; ''Gebelik dönemi içerisinde gerçekleştirilecek olan güvenli durumdaki aktivitelerin ilk sırasında yüzme ile birlikte yürüme, düşük şiddetede sahip olan aerobik egzersizle birlikte klinik pilates yer almaktadır. Riskli bir şekilde görülmekte olan aktivitelerde jogging ile birlikte jimnastik yapmak, areobik danslar,  voleybol oynamak, basketbol oynamak,  kayak yapmak, buz pateni, su kayağı yapmak, hokey oynamak, bütün temas sporlarıyla birlikte, su altı sporlarının yanı sıra yüksek irtifada gerçekleştirilen egzersizler ve de  rekabet gerektirmekte olan bütün aktiviteler tehlikeli bir şekilde kabul edilmektedir'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Egzersiz ile ilgili programlarının düzgün bir şekilde  postür eğitimini içermesinin gerekli olduğunu ifade eden Fizyoterapist görevindeki Ogün, uygun durumdaki vücut mekaniklerinin öğretilecek olmasının çok daha rahat bir şekilde gebelik süreci geçirme konusunda önemli olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.