Genç adam mide küçültme ameliyatından sonra öldü

Bursa ili içerisinde aşırı kilolarından kurtulabilmek amacıyla için mide küçültme ameliyatı olmuş bulunan Mehmet Dal (24) yaşamını yitirdi.

Genç adam mide küçültme ameliyatından sonra öldü


Bursa ili içerisinde aşırı kilolarından kurtulabilmek amacıyla için mide küçültme ameliyatı olmuş bulunan Mehmet Dal (24) yaşamını yitirdi. Adli Tıp Kurumu, ameliyatı yapmış olan doktoru kusurlu bulmuş oldu. Oğlunu yitirmiş olan baba Ömer Dal, ise ''Bizler çocuğumuzu farklı bir hastaneye sevk etmeyi istedikçe Doktor  görevindeki M. K., ''Ben bu iş içerisinde bir numarayım'' benzerindeki sözleri söyledi.'' ifadeleri ile konuştu.

Mehmet Dal (24) ise, uzun seneler boyunca kilolarından şikayetçi olduğundan dolayı zayıflamak için karar verdi. Uzun bir zaman mide küçültme ameliyatları yapmış olan uzmanlar konusunda araştırmalara gerçekleştiren Dal, internet sitelerinden yapmış olduğu araştırmalar sonucunda İzmir ilinde özel bir  tane hastanede görev yapmayı sürdüren Doktor M. K'ye mide küçültme ameliyatını yaptırma konusunda bir karar verdi.

Burda ameliyata alınmış olan genç adam, ameliyatın hemen sonrasında evine yollandı. Ameliyat olmuş bulunduğu günün ertesi günü rahatsızlandığı açıklanan genç, Uludağ Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi'ne götürüldü. Burda Dal'ın ameliyat olmasının gerekli olduğu söylenince ise aile, ameliyatı gerçekleştiren doktora bu durumla ilgili bilgi verdi.

Doktor  görevinde bulunan M. K., hastayı kendilerine getirmelerinin gerekli olduğunu ifade etti. Aile  ise çocuklarını Bursa ilinden araca bindirip İzmir ilindeki ameliyat edildiği hastaneye götürdü. Burda sızıntı olduğundan dolayı ameliyat yapmış olan doktorlar tarafından yeniden ameliyat edildiği açıklanan Mehmet Dal, uzun bir zaman boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonrasında ise durumu kötü olduğundan dolayı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk işlemi yapıldı. Burada da tedavi altına alınmış olan genç adam yaşamını yitirdi. Aile ise, ameliyatı gerçekleştirmiş olan doktorun ihmali olduğundan dolayı otopsi isteğinde bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu, yapılmış olan otopsi sonucunda doktoru ''komple kusurlu'' bir durumda buldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.