Grip aşısı için hala çok geç değil

Sağlık Bakanlığından alınan verilere bakılırsa, aralık ayının 2. haftasından itibaren grip salgını başlamış oldu

Grip aşısı için hala çok geç değil


Sağlık Bakanlığından alınan verilere bakılırsa, aralık ayının 2. haftasından itibaren grip salgını başlamış oldu. Grip aşısını yaptırmak için hiçbir zaman geç bir süre olmadığını ifade eden Profesör Doktor Meral Sönmezoğlu, ''Aşı, hastalığa daha halen yakalanmamış yakalanmayan kişileri koruyabilmektedir. Risk grubuna yer alan kişilerin aşılanmasında büyük bir yarar var'' ifadelerine yer verdi.

Domuz gribi ile birlikte gergedan virüsü benzerindeki değişik isimlerle duyurulmuş olan salgınlar şu günler içerisinde pek çok kişiyi de olumsuz bir şekilde etkilemekte. Yeditepe Üniversitesi'nin Koşuyolu Hastanesinde yer alan Enfeksiyon Hastalıkları ve  de Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı  görevindeki Profesör Doktor Meral Sönmezoğlu açıklamasında; ''Domuz gribi isimli salgının ortaya çıkmış olduğu 2009 senesinde, dünya ile birlikte  Türkiye'de her zamankinden  çok daha fazla hasta görmüş olduk. Bugünlerde ise artık, domuz gribi virüsüne karşı insanlar içerisinde bir bağışıklık gelişmiş oldu. Öte yandan grip aşılarının içinde domuz gribinin bir virüsü mevcut. Hastalığın eskiden olduğu kadar yaşamı tehdit etmemekte olduğunu söyleyebilirim.'' ifadeleri ile konuştu

Profesör Doktor Meral Sönmezoğlu; ''Tehlike yaratmakta olan bir grup mevcut. Onlar  ise bağışıklığı iyi  bir durumda çalışmamakta olan, 65 yaşın üstündeki kişiler, KOAH benzerindeki akciğer hastalığı bulunanlar, solunum yetmezliği bulunan hastalar, kanser tedavisi görmekte bulunan kişiler ve hamileler. Bağışıklık sistemi çok iyi çalışmadığı için hastalığın bu grup içerisinde yaşamı tehdit etme konusundaki riski  çok daha yüksek bir seviyede. Sağlıklı kişiler üzerindeyse artık çok fazla bir tehlike arz etmemekte'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.