Grip ve zatürre aşısıyla alakalı talep patlaması yaşanmaya başladı

Koronavirüs ile alakalı vakaların yeniden artış göstermesiyle beraber eczaneler içerisinde grip ile birlikte zatürre aşıları tükenmiş durumda.

Grip ve zatürre aşısıyla alakalı talep patlaması yaşanmaya başladı


Koronavirüs ile alakalı vakaların yeniden artış göstermesiyle beraber eczaneler içerisinde grip ile birlikte zatürre aşıları tükenmiş durumda. Eczacılar söz konusu bu talebin aşırı bir durumda olmasından dolayı önceliği risk grubuna vermiş durumdayken, aşı siparişleriyle alakalı olarakta liste yapmaya başlamış oldu.

Bütün bir dünyayı etkisinin altına almış bulunan koronavirüsle alakalı salgından korunmak amacıyla insanlar kendi çapında önlem almaya başlamış oldu. Salgının yanı sıra yaklaşmaya başlayan kış ayları ile beraber artış gösterecek griple beraber zatürre vakalarıyla ilgili olarak bağışıklık sistemlerini güçlendiren ilaçlara yönelmeye başlayan vatandaşlar eczanelerin yolunu tutmaya başladı. Grip ile birlikte zatürreden korunabilmek amacıyla aşıya talep yoğun olduğundan dolayı eczacılar çareyi de isim listesi yapıp sıraya koymakta bulmaya başladı. Koronavirüs vakaları konusunda artış yaşanmış olan Diyarbakır ili içerisinde de vatandaşlar griple beraber zatürre aşısına yoğun bir şekilde ilgi göstermeye başlayınca, eczacılar isim listeleri üzerinde aşı konusundaki önceliği kronik hastalığı bulunanlara ve hamilelere vermeye başladı.

Eczacı teknisyenleri aynı zaman içerisinde bu çok yoğun taleplerin karşısında isimleri liste yapmak mecburiyetinde kalmış olduklarını açıkça dile getirdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.