Maske ile sıcak hava cildinizin düşmanı olabilir

Maskenin kullanılması cilt üzerinde pek çok probleme yol açabilmekte. Sıcak havanın yanı sıra terlemenin de etkisinden dolayı bu problemler yaz döneminde bir hayli artış gösterebilmekte.

Maske ile sıcak hava cildinizin düşmanı olabilir


Maskenin kullanılması cilt üzerinde pek çok probleme yol açabilmekte. Sıcak havanın yanı sıra terlemenin de etkisinden dolayı bu problemler yaz döneminde bir hayli artış gösterebilmekte. DoktorTakvimi uzmanları arasında yer alan Doktor Öğretim Üyesi Zahide Eriş, maskeden kaynaklanan cilt problemlerinin önüne geçebilme amacıyla temizliğin çok önemli olduğuna dikkat çekmekte. Dışarıdan eve gelindiği zaman yüzün kesinlikle özel bir temizleme jeli kullanarak yıkanmasının gerekli olduğunu ifade eden Doktor Öğretim Üyesi Eriş, rozesea benzerindeki çok ciddi problemleri bulunanların da evde bile güneş koruyucu krem kullanması konusunda öneride bulunuyor.

Yasaklar kalkmış olsa bile pandemi önlemlerinin yanı sıra bunun kapsamında maske kullanımı da halen sürüyor. Stres, ev içerisinde kalmaya bağlı bir şekilde beslenme alışkanlıklarımızdaki meydana gelen değişiklik ve maske kullanılmasına bir de sıcak hava ilave edildiği zaman cilt üzerinde çok daha değişik problemler ortaya çıkabilmekte. Özellikle  de yağlı ciltler üzerinde terleme ile beraber yağ salgısının da artış göstermesi cilt üzerinde yer alan gözeneklerin tıkanmasına, bunun sonrasında da akne ile birlikte sivilce oluşumuna sebep olabilmekte. DoktorTakvimi uzmanları arasında bulunan Doktor Öğretim Üyesi Zahide Eriş, bu tür sorunları önleme amacıyla günlük hijyene dikkat edilmesi, eğer mümkün ise her gün duş alınmasının gerekli olduğunun altını çizmiş oluyor.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.