Uzmanlar damar tıkanıklığı konusunda uyardı

Kalp ile Damar Cerrahisi Uzmanı görevinde bulunan Operatör Doktor Filiz Erdim soğuk havalar ile birlikte artmış olan atardamar tıkanıklıklarıyla alakalı olarak açıklama gerçekleştirdi.

Uzmanlar damar tıkanıklığı konusunda uyardı

Kalp ile Damar Cerrahisi Uzmanı görevinde bulunan Operatör Doktor Filiz Erdim soğuk havalar ile birlikte artmış olan atardamar tıkanıklıklarıyla alakalı olarak açıklama gerçekleştirdi. Doktor Erdim, soğuk havalar içerisinde kesinlikle ayaklarını korumalarının önemine vurgu yaparak; ''Olanaklı olduğu kadar evde kalmalı ve evi ise en az 18 derecede olabilecek bir şekilde şekilde sıcak tutulmalıdır'' ifadelerine yer verdi. Yapılmış olan araştırmalar Kış ayları içerisinde kan kolesterol düzeylerinin yaz aylarına oranla çok daha yüksek bir durumda olduğunu göstermekte. Medicana Bahçelievler Hastanesi'nin Kalp ile Damar Cerrahisi Uzmanı görevinde bulunan Operatör Doktor Filiz Erdim  ise soğuk havalar ile birlikte artmış olan atardamar tıkanıklıklarıyla ilgili paylaşımlar gerçekleştirdi. Doktor Erdim; ''Soğuk havalar; nabız artışı ile birlikte kanda pıhtılaşmanın artışı ve  de kan basıncı artışına sebep olarak, özellikle  de koroner kalp hastalığı bulunanlarda ve belirli bir yaşın üstünde bulunan kişilerde kalp krizini tetikleyebilmektedir. Koroner kalp hastaları içerisinde soğuk durumdaki havalarda ılık havalara oranla çok daha kolay bir şekilde göğüs ağrısı oluşmaktadır. Bunun sebepleri ise kalp damarlarında soğuklara bağlı  bir şekilde daralmayla beraber soğuğun vücudun enerji  konusundaki ihtiyacını arttırıp kalbin yükünü arttırmaya başlamasıdır'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.