Van ilindeki hastanede kapalı kornea nakli

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Van Eğitim ile Araştırma Hastanesi içerisinde ''yarım kat'' ve de ''kapalı kornea nakli'' şeklinde bilinmekte olan ''derin anterior lamellar keratoplasti'' (DALK) yöntemiyle beraber kadın hastaya kornea nakli yapıldı.

Van ilindeki hastanede kapalı kornea nakli


Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Van Eğitim ile Araştırma Hastanesi içerisinde ''yarım kat'' ve de ''kapalı kornea nakli'' şeklinde bilinmekte olan ''derin anterior lamellar keratoplasti'' (DALK) yöntemiyle beraber kadın hastaya kornea nakli yapıldı. Operasyonun ise Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde bir ilk olduğu ifade edildi. Hastane Başhekimi görevinde bulunan Doçent Doktor Mehmet Parlak, bu konuyla ilgili rahatsızlığı yer alan hastaların batı illerine gitmeleri için herhangi bir şekilde gerek olmadığını ifade ederek; ''Zira bunların bazı durumlar içerisinde 10 ila 15 defa kontrollerinin gerçekleştirilmesi gerekli. Bizler ise burda bu türdeki mağduriyetlerin önüne geçebilmiş bir durumda olacağız. Hatta batı illeri içerisinde sıra beklemekte olan vatandaşlarımız var ise onları da hastanemize gelmeleri için davet etmekteyim'' ifadeleri ile konuştu.

Van iliyle birlikte çevre illerden gelmekte bulunan yaklaşık olarak 2,5 milyon insana hizmet vermeyi sürdüren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilmiş olan başarılı operasyon sayesinde Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde çok büyük bir ilke daha imza atılmış oldu. Göz Bankasının bünyesi içerisinde yaklaşık 2 seneden beri kornea nakli gerekli hastalara nakil hizmeti sunmaya devam eden hastanede, operasyonların sayısı da her geçtiğimiz gün artış gösteriyor. Göz Hastalıkları Uzmanı görevinde bulunan Operatör Doktor Mehmet Siraç Demir'le birlikte Operatör Doktor Ersin Muhafiz tarafından ileri kornea sivrileşmesi ismi ile tanınan ''keratokonus'' isimli teşhis konulmuş bir hastaya ''yarım kat'' ile ''kapalı kornea nakli'' isimleriyle bilinmekte olan DALK yöntemi kullanılarak nakil yapıldı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.