6'lı masa ortağı genel başkandan dikkat çeken açıklama "Kazanacak aday olduğunu düşünüyorum"

6'lı masa ortağı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın yaptığı açıklamalar büyük ses getirdi, Uysal yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu'nun kazanacak aday olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

6'lı masa ortağı genel başkandan dikkat çeken açıklama "Kazanacak aday olduğunu düşünüyorum"

Seçime sayılı günler kala siyaset kulislerinde ki hareketlilik artarak devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti grup toplantısında "Biz de 'Artık hiçbir şey eskisi olmayacak' diyerek hükümete gelmiştik. Şimdi de 'Söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek milletin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek. Vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamayla birlikte seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlendiği anlaşılması üzerine siyasette hareketlilik iki kat arttı.

Cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan iken 6'lı masanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına kimi çıkaracağı ise büyük merak konusu.

Son olarak açıklamalarda bulunan 6'lı masanın ortağı Demoktar Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal "Kılıçdaroğlu'nun kazanacak aday olduğunu düşünüyorum. Adaylık için ana muhalefet lideri olması hüviyetiyle bundan daha tabii, doğal ne olabilir ki. Geçmişte olduğu gibi ikinci Ekmeleddin vakasının yaşanmasını kimse beklemesin" ifadelerini kullandı.

Uysal konuşmasına "Türkiye seçim psikolojisine Sayın Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile öngörülenden erken girdi. Bence artık adaylık da dahil olmak üzere bu karar alma süreçleri daha erkene alınmalı diye düşünüyorum" ifadeleriyle devam etti.

Son olarak ortaya atılan iddiada ise 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayını Şubat ayı ortasında Saadet Partisi Genel Merkezinde yapılan toplantı sonrasında masanın en yaşlı genel başkanı olan Temel Karamollaoğlu'nun açıklayacağı iddia edildi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.