Ankara'daki tren kazasıyla ilgili Bakan Turhan'da açıklama yaptı

Ankara ili içerisinde 9 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu tren kazası ile alakalı açıklama gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı görevinde bulunan Mehmet Cahit Turhan ''Adli ve idari tahkikat sürüyor.

Ankara'daki tren kazasıyla ilgili Bakan Turhan'da açıklama yaptı


Ankara ili içerisinde 9 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu tren kazası ile alakalı açıklama gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı görevinde bulunan Mehmet Cahit Turhan ''Adli ve idari tahkikat sürüyor. Sinyalizasyon sistemi ise demiryolu sistemleri için olmazsa olmaz değildir.'' ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ile Altyapı Bakanı görevinde bulunan Mehmet Cahit Turhan, Ankara ilindeki hızlı tren kazasıyla alakalı açıklama gerçekleştirdi. Bakan görevinde bulunan Turhan; ''sinyalizasyon olmadığından dolayı bu kaza meydana geldi'' benzerindeki değerlendirme yapmakta olanların doğru değerlendirme yapmadıklarını ifade etti.

Bakan Turan'ın yapmış olduğu açıklamalardan satır başları şu şekilde;

''Adli ile idari tahkikat halen sürüyor. Sinyalizasyon sistemleri demiryolu sistemi için olmaz ise olmaz değildir. Bu sistemin bulunmamasından ötürü demir yolları üzerinde işletme yapılamaz şeklinde bir şeyde yok. Bilgilerinize sunmaktayım. Kazadan hemen sonra ''sinyalizasyon olmadığından dolayı bu kaza meydana' benzerinde bir değerlendirme yapmış olanlar doğru bir değerlendirme yapmamakta.''

Bakan görevinde bulunan Turhan, ''Çarpışmış olan iki trende de var mıydı?' şeklindeki soruya da şu cevabı verdi; ''Sorulan bu soru hiç bir şekile doğru bir soru değil. Sinyalizasyon sistemleri demir yolu sistemleri içerisinde yer alan, hatları üzerinde yer alan özel bir sistemdir.'' şeklinde konuşmasını devam ettirdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.