Büyük iddia sosyal medyayı salladı, depremzede kızların enkaz altındaki halleri okuldan atılmasına mı sebep oldu?

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla gündem olan gazeteci Mustafa Dilek'in iddiaları kan dondurdu kısa sürede viral oldu. Asrın afetinden enkaz altından çıkarılan ikiz kardeşlerin aynı yataktan kurtarılması sonucu eşcinsel oldukları kanısına varan okul tarafından eğitimlerine son verildiği iddiası kullanıcıları çileden çıkardı. Dilek konuyla alakalı açıklamalarının da yer aldığı bir videoyu x hesabından paylaştı.

Büyük iddia sosyal medyayı salladı, depremzede kızların enkaz altındaki halleri okuldan atılmasına mı sebep oldu?

Depremzede olan 16 Yaşındaki ikiz Kız Kardeşleri "Aynı Yatakta Uyuyorlar" Bahanesiyle Yurt ve Okul Müdürü tarafından Eşcinsellikle Suçlanıp Okuldan Atmaya Kalkmışlar Antakya'da depreme yakalanan ve 4,5 saat boyunca göçük altında kalan 16 yaşındaki sporcu tek yumurta ikizi depremzede kız kardeşler, okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'ne aldırıyor. Aynı okulun yurdunda da konaklamaya başlıyor. Babanın aktardığına göre çocuklardan biri göçük altında kalmanın korkusuyla kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başlıyor. Öğrencilerden biri birlikte uyuyorlar diyerek ikizleri yurt yönetimine şikayet ediyor. Yurt rehber hocası çocukların durumunu analiz etmek yerine "siz eşçinselsiniz" diyerek suçluyor. Daha sonrada Yurt Müdür Yardımcısı Ş.Y. çocuklarının babasını arayarak "Kızların eşçinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta kızları istemiyoruz" diyor. Baba; "Bana bunu ispatlayın" Diyor. Yönetim ispatlamıyor. Daha sonra 15 Aralık akşamı yönetim öğrencileri hiçbir gerekçe göstermeden yurttan atıyor. Öğrenciler o geceyi babalarının bir tanıdığının evinde geçiriyor. 5 Ocak tarihinde Okul Müdürü "çocukları disipline sevk ettik gel kaydını al" diyor. Müdür ayrıca "Çocuklarının adı okulda çıktı, ben tutamam okulda" diyor. Baba bunun üzerine sizi dava edeceğim ve çocuklarımın kaydını aldırmayacağım şeklinde konuşuyor. Çocuklar yaklaşık 40 gündür psikolojik baskı altında. Baba çözüm bekliyor. Baba çocuklarımın adını "okul yönetimi çıkardı ve her yere yaydılar" diyor. Bu çocuklar Kick Boks da kendi yaş gruplarında Dünya birincisi diğeri ise dünya üçüncüsü." ifadelerini kullandı. 
Dilek olayı çektiği video ile de detaylı olarak anlattı. X hesabı kullanıcıları olay karşısında isyan ederken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'da paylaşıma sesiz kalması. 
Özdağ konuyla ilgili;
"Böyle rezillik olur mu? Siz nasıl insan nasıl eğitimcisiniz?" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.