Faytonlarla alakalı şaşırtan bir açıklama yaptı

Adalar içerisinde faaliyet gösteren faytonların bir an önce kaldırılmasını talep eden vatandaşların isteklerinin anımsatıldığı Cumhuriyet Halk Partisi'nden Adalar Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Erdem Gül; ''Adalar içerisinde fayton önemli bir ulaşım aracı.

Faytonlarla alakalı şaşırtan bir açıklama yaptı


Adalar içerisinde faaliyet gösteren faytonların bir an önce kaldırılmasını talep eden vatandaşların isteklerinin anımsatıldığı Cumhuriyet Halk Partisi'nden Adalar Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Erdem Gül; ''Adalar içerisinde fayton önemli bir ulaşım aracı. Kaldırmak ise fazlasıyla zor'' şeklinde bir açıklama yaptı.

İstanbul ilinin Adaları 0 Atık Uygulama Bölgesi projesinin dahilinde Büyükada içerisinde İDO iskelesi üzerinde basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısından hemen sonra Adalar Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Erdem Gül, Adalar bölgesinin 0 Atık Uygulama Bölgesi projesiyle alakalı pilot bölge seçilmiş olmasından çok daha gururlu ve heyecanlı bir durumda bulunmalarının yanında sorumluluklarının da farkında bulunduklarına vurgu yaptı.

Faytonlar konusunda sorulmuş soruyla alakalı olarakta açıklama gerçekleştiren Erdem Gül açıklamasında; ''Daha öncesinde bir takım belediye bölgesinde faytonlar bulunuyordu ve onların kaldırılabilmesi fazlasıyla basitti zira onlar turistik araçlar şeklinde kullanılmaktaydı'' ifadelerine yer verdi ve sözlerini şöyle sürdürdü; ''Fakat Adalar ise o şekilde değil. Adalar içerisinde yer alan faytonlar çok önemli bir ulaşım aracı şeklinde kullanılmakta ve kaldırılması ise fazlasıyla zor. Faytonları yakın bir zamanda bir ulaşım aracı olmaktan çıkartarak sembolik bir turistik araç şekline çevirmiş olacağız. Bu durumla alakalı olarak Büyükşehir ile ortak bir şekilde çalışma yapmaktayız. Ekim ayı içerisinde somut adımlar atılmaya başlanmış olacak. Faytoncular ile de iletişim durumundayız.''

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.