“Millet İttifakı bizi ikna edemedi…” Sinan Oğan yaptığı basın açıklamasında önemli noktalara değindi!

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan basın açıklamasını tamamladı. Oğan, yaptığı konuşma sonrasında Recep tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini ifade ederek seçmenlerine seslendi.

“Millet İttifakı bizi ikna edemedi…” Sinan Oğan yaptığı basın açıklamasında önemli noktalara değindi!

Gözlerin çevrildiği Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sina Oğan saat 17:00’da yaptığı basın açıklamasında uzun bir teşekkürün ardından yapılan görüşmeler sonucu Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediklerini açıkladı.

Yaklaşık yarım saat konuşan Oğan Millet üç yıldır bu çalışmayı yaptıklarını belirtti. Sinan Oğan sözlerine,

“Millet İttifakı 20 yıldır iktidar olan Cumhur İttifakı karşısında yeterli başarıyı gösterememiş, geleceğe dair tarafımızı ikna edememiştir. İstikrar faktörünü ıskalamıştır. Biz hiçbir zeminde pazarlık yapmadık. Müzakereler aşağıdaki ilkeler çerçevsinde neticelemiştir. Her türlü terör örgütüne kesintisiz, istikrarlı bir mücadele devam ettirilecektir. Sığınmacılar ve kaçaklar meselesinde artık bir takvim mevcuttur. Sığınmacıların bir takvim çerçevesinde ülkelerine gönderilmesi için tüm şartlar zorlanacaktır. Kaçak geçişlerin önlenmesi için tedbirler en üst seviyeye çıkarılacaktır.

28 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. İkinci turda seçimde nasıl bir tutum alınması noktasında tabanımız, ittifak bileşenleriyle müzakereler yaptık. Her iki adayla görüşmede bizim kamuoyunca bilinen önceliklerimizi müzakere ettik. Herhangi bir pazarlık, taahhüt belirtmeksizin kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. 

Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum.” ifadeleriyle devam etti.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.