Partinin 1 hafta içinde kurulacağı açıklandı

AK Parti içerisinden istifa ettiğini duyuran eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, partileriyle alakalı çalışmalarda sona yaklaşmış oldu.

Partinin 1 hafta içinde kurulacağı açıklandı


AK Parti içerisinden istifa ettiğini duyuran eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, partileriyle alakalı çalışmalarda sona yaklaşmış oldu. Parti kurmayla alakalı çalışmalarına çok yakında yer alan bir tane yetkili, partinin sadece birkaç hafta içinde kurulacak olduğunu ifade etti.

Yeni bir tane parti kurmayla alakalı çalışmaları başlatmış olan eski Başbakanlardan biri olan Ahmet Davutoğlu'nun partisini sadece bir kaç hafta içinde yaşama geçirmesi beklenmekteyken tüzükle beraber programın son aşamalarda bulunduğu da açıkça ifade edildi.

Parti kurmayla alakalı çalışmalara çok yakında yer alan bir tane yetkili; ''Davutoğlu'nun kuracak olduğu bu yeni partinin birkaç haftalık bir zaman içinde İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verilip resmi bir şekilde kurulması konusunda beklenti var. Bundan böyle yeni partiye yönelik olarak son rötuşlar yapılmaya başlandı. 2020 senesine kalması da hiç bir şekilde söz konusu değildir. Şu an içerisinde Ankara ilinde genel merkezle birlikte İstanbul ilinde de il başkanlığı binaları tutulmuş durumda'' ifadelerine yer verdi..

Davutoğlu'nun ayrıca parlamenter  bir durumdaki sisteme geri dönüş yapılması konusunda öneride bulunacağı da ifade ediliyor. Yeni partiyle alakalı çalışmalara başlamasının hemen sonrasında disiplin kuruluna sevk edilmiş olan Davutoğlu, Eylül ayı içerisinde AK Parti'den istifa ettiğini açıklamıştı. AK Parti'den ayrılmış olan başka bir isim olarak öne çıkan eski Başbakan Yardımcısılarından biri olan Ali Babacan ise sene sonuna kadar farklı bir parti kuracak olduğu yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.