Su-35 ile alakalı ortak bir çalışma

Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rusya'nın Devlet Başkanı  görevinde bulunan Vladimir Putin, Rusya içerisinde Jukovskiy Uluslararası Havaalanı üzerinde gerçekleştirmiş olduğu baş başa toplantının yanı sıra heyetlerarası  bir şekilde gerçekleştirilen görüşmenin hemen sonrasında ortak bir basın toplantısı da düzenlemiş oldu.

Su-35 ile alakalı ortak bir çalışma


Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rusya'nın Devlet Başkanı  görevinde bulunan Vladimir Putin, Rusya içerisinde Jukovskiy Uluslararası Havaalanı üzerinde gerçekleştirmiş olduğu baş başa toplantının yanı sıra heyetlerarası  bir şekilde gerçekleştirilen görüşmenin hemen sonrasında ortak bir basın toplantısı da düzenlemiş oldu. Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Erdoğan; ''Rusya'yla hali hazırda bulunan dayanışmamızı savunma sanayinin pek çok alanı üzerinde devam ettirelim istemekteyim'' ifadelerine yer verdi. Putin de SU-35 savaş uçakları hususunda tamamen ortak bir çalışma yürütülebilecek olduğunu ve SU-57 isimli savaş uçağı üstüne de bir işbirliği gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan açıklaması içerisinde; ''17 ila 22 Eylül tarihleri içerisinde gerçekleştireceğimiz TEKNOFEST'te bizler de Rus asıllı dostlarımızı İstanbul ili içerisinde ağırlamayı istemekteyiz. Bu yıl içerisinde turizm konusunda da çok daha yeni bir rekora doğru koşmaktayız. Savunma sanayisine yönelik olarak pek çok alan içerisinde neler gerçekleştirebiliriz bunları ele alma konusunda bir fırsat bulmuş olduk. S-400 savaş uçaklarının teslimatı da dahil olumlu bir şekilde adımlar atmaktayız. Suriye üzerinde meydana gelen gelişmeleri de açık bir şekilde ele almış olduk. Sınırlarımıza yönelik olarak bir göç tehlikesi bulunuyor. Suriye'nin toprak bütünlüğüyle alakalı bağlılığımızı ise bir defa daha teyit etmiş olduk.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.