2. Senesinde fazlasıyla ciddi bir satış başarısı yakalamış oldu

2010 senesi içerisinde geliştirilmeye başanmış olan Horizon Zero Dawn isimli yapımın çıkış tarihini açık bir şekilde göz önünde bulunduracak olursak, geliştirme zamanının fazlasıyla uzun sürmüş olduğunu söyleyebiliriz.

2. Senesinde fazlasıyla ciddi bir satış başarısı yakalamış oldu


2010 senesi içerisinde geliştirilmeye başanmış olan Horizon Zero Dawn isimli yapımın çıkış tarihini açık bir şekilde göz önünde bulunduracak olursak, geliştirme zamanının fazlasıyla uzun sürmüş olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun yapımcılarından Guerilla Games şirketi, Horizon Zero Dawn isimli yapımın prototipi masaya yatırıldığı zaman Killzone 3 isimli oyun üstüne yoğunlaşmıştı, bu sebepten dolayı Horizon Zero Dawn isimli proje ertelenmek mecburiyetinde kaldı.

İlk prototiplere bakıldığında ana karakterlerden Aloy ile ilgili olarak bir modelleme bulunmuyordu zira Aloy'la alakalı doğru yüz modelini bulabilmek, geliştirici ekip açısından fazlasıyla zor bir görevdi. Taa ki  sözü edilen bu oyunun diyalog yönetmeni görevinde bulunan  Jochen Willemsen, kötü bir hastalık sebebiyle hastaneye götürülene kadar. Hastane yatağı içerisinde televizyon seyrettiği esnada hayran kalmış olduğu Hollanda asıllı aktrislerden Hannah Hoekstra’nın bu işle alakalı ideal olduğunu düşünmekteydi ve stüdyoyu arayarak hemen iletişime geçecek olmalarını ifade etti.

O kadar zorluğa karşın uzun seneler boyunca geliştirme süreci içerisinde kalması, Horizon Zero Dawn isimli yapımla alakalı bir avantaj sağlamış durumda. Oyunun göz alıcı durumdaki grafikleri, nefesleri kesmiş olan atmosferi ve ilginç hikayesi ile birlikte oyuncuları kendisine çekmiş olan oyun, çıkmakta olduğu gün itibariyle Dünya'nın genelinde 10 milyon tane kopya satmayı başarmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.